Allerede i august varslet TV 2-sjef Olav T. Sandnes om et kostnadskutt på rundt 400 millioner kroner. Dette var første gang siden 2016 at mediehuset sto overfor en ny og massiv kuttrunde.

- Dette er et allmøte jeg har gruet meg til, sa Sandnes til de ansatte, i midten av november da han opplyste om nedbemanningsplanen. 

Samlet har TV 2 kommunisert at de måtte bli 120 årsverk færre, og dette har inkludert fast ansatte, midlertidige, frilansere og konsulenter. I tillegg ble det opplyst om at mellom 45 og 50 av dagens TV 2-ansatte måtte slutte for å nå kostnadskuttet.

Les også: Dramatiske nedskjæringer i TV 2 - kutter 120 årsverk

Dette skyldes blant annet økte priser på innhold og produksjon samt et krevende reklamemarked. På toppen av inflasjon og en svekket norsk krone mistet TV 2 momsfritaket som det eneste redaktørstyrte nyhetsmediet i Norge. 

Per onsdag 20. desember er det et gjenstående nedbemanningsbehov med kostnader tilsvarende om lag fem årsverk. Dette ble informert i et allmøte i TV 2 samme dag.

- Det har vært en tøff høst og det er trist å miste gode kollegaer. I situasjonen vi står i er vi samtidig glade for at mange har funnet tilbudene om gavepensjon og sluttpakke såpass gode at de har tatt dette steget. Det er et valg vi har stor respekt for. Vi er nesten i mål og i dag gjenstår kostnader tilsvarende om lag fem årsverk. Dette skal vi finne best mulig løsninger for i januar, sier Lene Eltvik Vindfeld, organisasjon- og kommunikasjonsdirektør i TV 2. 

Hun legger til:

- Dialogen med tillitsvalgte har vært god underveis. Slik har vi funnet gode løsninger så langt, og det skal vi fortsette med.

Nyhetsavdelingen først i mål
Allerede på slutten av forrige uke kunne nyhetsredaktør Karianne Solbrække bekrefte til Kampanje at hennes avdeling var først i mål med årsverkkuttene.

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt et allmøte i dag og at beskjeden der var at TV 2-nyhetene er i mål med nedbemanningen, sa Solbrække til Kampanje torsdag, forrige uke.

Nyhetsavdelingen måtte totalt kvitte seg med 21 årsverk, og har gått fra 180 til 160 årsverk. Ettersom flere stillinger enten har sluttet eller ikke har blitt erstattet, kunne Solbrække konkludere med at nedbemanningstallet var nådd før fristen for å søke om sluttpakke hadde løpt ut.

Les mer: Nå løper fristen ut - disse TV 2-profilene slutter i kanalen

Målet er å løse det uten oppsigelser
Klubbleder i TV 2, Margrethe Håland Solheim, forteller at de er lettet over at det har kommet mange frivillige løsninger i nedbemanningsprosessen.

- Målet vårt har hele tiden vært, og er fremdeles, å jobbe for at kostnadskuttene skal løses uten oppsigelser, sier hun.

- Samtidig er det utrolig trist å se så mange flinke, gode kollegaer forsvinne ut. Den siste tiden har vært rar, med mange blandede følelser, både for oss som tillitsvalgte og for alle våre medlemmer, fortsetter Håland Solheim.

Les også:
Klubbleder i TV 2: - En vond og vanskelig dag

Hun forteller videre at hun er imponert over kollegaene som tross usikkerhet og beskjeder om at kollegaer slutter, har levert på TV 2s plattformer.

- Mange har også stått i store personlige valg, både de som har tatt sluttpakker og de som har valgt å ikke gjøre det. Jeg er utrolig stolt av det som bor i hvert enkelt medlem, det er helt enormt, sier klubblederen og fortsetter:

- Det gjenstår fremdeles noen årsverk. Foreløpig har vi hatt et konstruktivt samarbeid med ledelsen, og jeg har ingen grunn til å tro at ikke det skal fortsette slik også på nyåret. Derfor har jeg fremdeles troen på at vi skal klare å løse dette med frivillighet  

Les mer: Medieforsker roper varsku etter TV 2-kutt: - Trist dag for mediemangfoldet