Etter syv år slutter Kristin Grøntoft som kommunikasjonssjef i If. Hun forlater sin stilling for å ta fatt på en mastergrad.

- Jeg har allerede vært deltidsstudent i ett år nå. Nå skjer det endringer i organisering og roller i If. Dette er endringer som kommer til å gi en god struktur for kommunikasjonsarbeidet i If fremover, det er jeg overbevist om. Men deltidsstudiene har fått meg til å tenke mye på å gjenoppta en master, sier hun. 

Hun sier hun er en type som ikke er redd for endring.

- Tvert i mot. Dette er en mulighet til å ta et skritt tilbake og tenke på hva jeg vil gjøre, samtidig som jeg får tid til å studere litt mer. Den sjansen kommer ikke tilbake, sier hun.

- Blir fint
Valg av utdanning står i stil med karrieren.

- Jeg tenker på en master innen kommunikasjon. Som deltidsstudent har jeg allerede erfart at det er godt for hodet å få modeller og systemer å knagge kunnskap og erfaring på, sier hun.

- Hvordan blir overgangen fra kommunikasjonssjef til student?

- Jeg vil savne de fine og flinke menneskene jeg har jobbet med, det ville jo alle sagt alt annet ville være rart etter syv år i If. Men jeg tror det blir veldig fint! Noen sier jo at livet går i syvårssykluser, så å få ny input nå og tenke litt nytt fremover, er helt riktig. Jeg planlegger å se etter ny rolle parallelt med studier etter hvert, sier hun. 

Fra Ville Vesten til voksent
Før Grøntoft begynte som kommunikasjonssjef i If
jobbet hun som sosiale medier-sjef i Aftenposten.

- Hvordan har sosiale medier utviklet seg siden du begynte å jobbe med det?

- Det er så utrolig mye å si om utviklingen at jeg ikke vet hvor jeg skal starte, både når det gjelder organisering, teknologi, jus og etikk. Sosiale medier har gått fra å være litt som Ville Vesten til å bli ganske voksent. Mennesker har behov for å være del av noe større enn seg selv og tilhøre fellesskap. For å si det veldig forenklet: Innhold som tar hensyn til det, vil fungere. Derfor ser vi nå noe av det samme innholdet på LinkedIn som vi så for noen år siden på Facebook, med mer nærhet og følelser, sier Grøntoft.

-  Og derfor fungerer TikTok som har ekstremt godt utviklede algoritmer som spiller på disse grunnleggende behovene og sørger for at feeden vår er full av menneskemøter og underholdning vi kan relatere til.

- Etter du har studert – hvor havner du da?

- Jeg vil jobbe med noe som har en betydning for samfunnet. Dét er viktig for meg.