Årets Tons of Rock kunne by på band som Metallica, Tool, Greta van Fleet, ZZ Top og Europe.

Tallene fra årets festival blir ikke offentlige før til neste år, men med rundt 150.000 publikummere innom i år, hele 50.000 flere enn i fjor, ser det lovende ut.

- Vi er svært godt fornøyde med både billettsalg og gjennomføring. Salget slår alle rekorder og tilbakemeldingene fra publikum har vært fantastiske», skriver daglig leder Jarle Kvåle i Tons of Rock i en epost til E24.

I fjor hadde festivalen rekordhøye inntekter på 205,8 millioner kroner, viser en fersk årsrapport. Utbyttet endte på 32,1 millioner kroner i 2023 og 20 millioner året før.

Den svake kronekursen har gjort det svært dyrt for norske konsertarrangører, som gjerne må betale artisthonorarer i euro eller dollar, men Tons of Rock har sikret seg ved å handle valuta, som dekker store deler av budsjettert bookingkostnad, for å sikre seg for store svingninger.

Tons of Rock fikk også stor offentlig støtte fra Staten under pandemien da festivaler ble raust kompensert. Pandemien førte til avlysning av festivalen både i 2020 og i 2021. Regjeringens kompensasjonsordning for avlyste arrangementer ga Tons of Rock nærmere 40 millioner kroner i årene 2020 og 2021. 

Dermed kunne eierne øke egenkapitalen kraftig under pandemien. Selskapets største eier er den internasjonale festivalarrangøren Live Nation som eier over 51 prosent av selskapet. Øvrige eiere er Mads Martinsen, Dan Marius Nordhagen, Jarle Kvåle og tidligere festivalsjef Svein Bjørge.