For å rette fokus mot et stadig økende problem, har Storebrand redd opp «skrekksenga» på Oslo lufthavn. Og som navnet tilsier, er det ikke her du vil legge deg ned for en liten hvil. Sengen som står i avgangsområdet på flyplassen, er nemlig infisert med levende veggedyr.

- Denne utstillingen er litt skremmende, men svært informativ. Den viser reisende hva de skal se etter når de sjekker inn på overnattingsstedet og hvilke forhåndsregler man bør ta for å redusere risikoen for å få med blindpassasjerene hjem i bagasjen, sier markedsdirektør i Storebrand Camilla Haveland, i en pressemelding.

Nesten fire av ti vet ikke hva de ser etter
Dette er tredje gang finanskonsernet minner reisende på faren med å få med seg litt for mye i bagasjen på vei hjem fra ferie.

- Veggedyr er et økende problem for reisende over hele verden. Ved å vise hvordan disse små skadeinsektene ser ut, samt hvilke spor du bør se etter når du sjekker inn på et overnattingssted, ønsker Storebrand å øke folks bevissthet og redusere risikoen for at reisende tar med seg veggedyr hjem, forklarer Haveland.

I en fersk undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Storebrand, opplyser seks av ti at de er litt eller veldig bekymret for å få med seg veggedyr hjem. Nesten halvparten av de spurte sier at de sjekker sengen nøye for spor av veggedyr når de ankommer overnattingsstedet, og 37 prosent svarer at de ikke vet hva de skal se etter.

- Fordi mange ikke helt vet hva de skal se etter er vi opptatt av å gjenta dette så ofte som vi kan, forteller skadeforebygger i Storebrand Hanne Iversen Rye.

- Dette tiltaket har vært svært populært
Veggedyr-kampanjen sørget for PR-prisen i European Excellence Awards i fjor, og er videreutviklet i samarbeid mellom Storebrand og reklamebyrået Per Høj.

Installasjonen har blant annet et kamera der man tydelig kan se veggedyrene krype rundt. Samtidig får reisende gode tips for hva som er smart å gjøre for å unngå å få nærkontakt med veggedyr. Skrekksenga vil være i nærheten av gate D3 frem til 4. august, og det samme vil veggdyrkontrollen være i ankomsthallen.

- Storebrand har hatt veggedyrkontroll på Oslo lufthavn de siste to årene og tatt imot reisende når de kommer hjem fra ferie. Dette tiltaket har vært svært populært blant de reisende, og mange har fått nyttig hjelp, sier markedsansvarlig forsikring i Storebrand Marianne Solheim.

Vanskelig å bli kvitt:

Har man først fått veggedyr i hus, må man ofte søke hjelp av skadedyrkontroll. Foto: Dogpoint / Tor Iljar