Et pågående forskningsprosjekt av influencere viser at halvparten poster innlegg som ser ut som reklame, men uten å merke. Skjult reklame er forbudt i Norge.

- Hva som er reklame og hva som er genuine anbefalinger, blir stadig vanskeligere å oppdage. Vi fratas muligheten til å gjøre informerte og kritiske forbruksvalg, sier sosiale medier-forsker, Mathilde Hogsnes til Aftenposten.

Hun har undersøkt 3.278 innlegg fra 33 forskjellige influencere i Skandinavia. Forskerne Alexander Schjøll og Hanne Seglem Tangen ved Oslo Met sier innleggene må markeres dersom det er reklame.

- Hvis ikke blir det lett brudd på markedsføringsloven, sier de to til avisen.

Aftenposten har vært i kontakt med en rekke aktører som den nye restauranten Khanateria, PR-byrået The Arch og Porsche. Førstnevnte sier de vil endre praksis, mens de to siste ikke har besvart avisens henvendelser.