En ny stor avtale om kjøp av tv-fotball er på plass i det nordiske markedet og en drøy uke etter at TV 2 kjøpte Premier League for rekordhøye 1,8 milliarder kroner, kan Kampanje igjen avsløre hvem som har sikret attraktiv tv-fotball. 

Denne gangen er det MTG som blar opp for å vise kamper med storlag som Barcelona, Real Madrid og Juventus.

Les også: Slik avgjorde TV 2 Premier League-kampen

Forhandlingene om tv-rettighetene til å vise La Liga og Serie A i Norden har pågått lenge. Men etter det Kampanje kjenner til har betal-tv-operasjonen til det svenske mediekonsernet Modern Times Group (MTG) nå sikret seg rettighetene til den sør-europeiske fotballen. 

- Det er mange rykter rundt rettigheter. Noe er sikkert også ekstra trigget litt av den pågående Sportel-messen. Men, som du vet, så er vi helt  konsekvente på at vi aldri kommenterer på ledige rettigheter som er ute i markedet før vi eventuelt måtte ha noe å bekrefte. Det er nok av spekulasjoner i denne bransjen, og vi ønsker ikke å bidra til  å sette fart på disse, sier administrerende direktør og sjefredaktør i MTG Norge, Trygve Rønningen, til Kampanje mandag kveld. 

Det er agentselskapet MP & Silva som har sittet på rettighetene og forsøkt å få dem solgt i Norden siden lenge før sommeren, men de norske tv-husene med TV 2, Discovery og MTG hadde frem til i dag ikke vært villige til å betale nok for rettighetene til å vise kampene fra den spanske og den italienske ligaen.

Doblet prisen sist
Prisen på den spanske fotballen skal ha steget rekordmye for tre år siden da betal-tv-kanalen C More, som den gang var eid av Bonnier, sikret seg rettighetene til en pris som er blitt bekreftet til å ligge hele 100 prosent over den foregående - altså en dobling. Dette ble slått fast av den tidligere svenske tv-sjefen i Bonnier, Jan Scherman, i en kommentar på Aftonbladet og Kampanje.

Les også: - Se opp for «the dark horse» Discovery!

Men denne gangen skal de nordiske tv-kanalene etter det Kampanje kjenner til ha kommet med bud der signalene har vært tydelige: Prisen på rettighetspakken med spansk og italiensk fotball skal ned.

Men etter at de første rundene av den spanske fotballen har blitt viste på forskjellige web-plattformer og strømmetjenesten Eversport, har MP & Silva og Viasat nå blitt enige om en avtale. Prisen er så langt ikke kjent, men etter det Kampanje kjenner til skal det ha blitt dyrt.

Mister til MTG
Så langt er det altså C More, som i dag er eid av TV 2, og Discovery, som har delt på disse rettighetene, men som nå må konstatere at rettighetene forsvinner til MTG.

- Vi kan ikke kommentere en rettighet som ikke er kommunisert solgt, sier informasjonsdirektør i TV 2, Jan Petter Dahl, til Kampanje.

Ingen i Discovery-systemet ønsker heller ikke å kommentere Kampanjes opplysninger.

Nylig kjøpte også svenske MTG rettighetene til den engelske Premier League-fotballen i Sverige, Danmark og Finland for 1,5 milliarder svenske kroner.

Les også: Tv-krig om Ødegaard-kamper

TV 2 har allerede sikret seg rettighetene til å vise Ødegaards kamper for Real Madrids B-lag, Castilla, på TV 2 Sportskanalen.