Det er den tidligere Telia-sjefen og inntil nå sjef for Microsoft i Sverige, Hélène Barnekow, som blir ny partner i konsulentselskapet Ascension. Bak Ascencion står de to tidligere markedsdirektørene Kathrine Mo og Anne Gro Gulla. Selskapet som tilbyr rådgivning innenfor merkevare- og markedsføringsfeltet «ønsker med det å utvide nedslagsfeltet til også å omhandle toppledelse og kulturutvikling.»

- Jeg ønsker å være med i et sterkt faglig miljø som kan hjelpe bedrifter til å lykkes bedre under mottoet «no bullshit», sier Barnekow.

Hun sier hun «alltid har jobbet innenfor store organisasjoner.»

- Men etter mange år i ulike lederstillinger i selskaper i ekstrem endring, har en drøm vokst frem om å kunne bruke min kompetanse og erfaring til å hjelpe flere, sier Barnekow.

Vokser i omsetning
Ascension ble startet høsten 2020 og opplever at de jobber med større internasjonale og nasjonale kunder blant annet Møller Bil, Arnarlax og Ericsson. I tillegg bidrar de i flere start-ups som investorer og styremedlemmer.

Omsetningen har vokst fra et par millioner kroner i 2020 til fjorårets ni millioner kroner.

- Vårt konsept har helt tydelig vært savnet i markedet. Etter vel et års drift, er etterspørselen større enn vi turte å håpe på. Bedrifter ønsker kompetanse fra folk som kan faget og som vet hva som skal til for å lykkes i markedet, sier Mo som også er daglig leder i selskapet.

- Ikke masse bullshit
Mo og Gulla hadde med seg bred erfaring fra norske og internasjonale selskaper. Begge har ledet Telenors globale markedsføring. Gulla har i tillegg vært ansvarlig for markedsføringen internasjonalt i Telia og vært daglig leder i Scandinavian Design Group. Kathrine Mo har tidligere vært markedsdirektør i Norden & Nord-Europa for Coca-Cola, ledet det internasjonale markedsarbeidet i Statoil og vært konserndirektør for marked og innovasjon i Tine.

- Vi har begge lang erfaring med å utvikle strategier, lage nye konsepter og sette dem ut i livet.  Dette kan vi. Derfor kan vi tilby seniorkompetanse på et helt annet nivå enn andre selskaper. Hos oss får kunder konkrete resultater, og ikke masse bullshit og fine slides, sier Mo.

Den nye partneren, Barnekow, er kjent størrelse i svensk og internasjonalt næringsliv og sitter i flere styrer og er en mye brukt foredragsholder. Hun har også skrevet boken om verdibasert lederskap «Re:Start».

-  Jeg kjenner Hélène fra min tid som markedsdirektør i Telia. Hun er en av de beste og mest respekterte lederne jeg har møtt. Når hun sa at hun ville jobbe sammen med oss, ble vi både overrasket, glade og stolte, sier styreleder i Ascencion, Anne Gro Gulla.