– For enkelte kunder, har vi erfart fordelen av å implementere analyse og innsiktsarbeid løpende gjennom designprosessen, og ikke bare som en avsluttende avsjekk om i hvilken grad tiltaket treffer målsetting, forteller påtroppende daglig leder i Frank, Oscar Michaelsen.

Oscar Michaelsen kommer fra stillingen som reklame- og mediesjef i Ringnes. Her har han de siste seks årene jobbet med utvikling av reklame, design og PR, i tillegg til effektivisering av kommunikasjons- og medieprosesser for bryggeriets merkevarer.

Han ser flere fordeler ved å implementere analyse stegvis i designprosessen.

– Med innsikt som stimuli inn i oppstarten av en prosess, og eksplorativ analyse under konseptutviklingen, har vi målt bedret effektivisering av prosesser og økt effekt i lanseringer, fortsetter han.

Byrålederen viser til erfaring med at løpende research og analysearbeid gir oppdragsgiver et bedre beslutningsgrunnlag, kortere beslutningsprosesser, og i enkelt tilfeller gitt ny kunnskap om markedet og merkevaren. Kunnskap som har bidratt til å øke effekten av nye tiltak. Denne erfaringen er bakgrunnen for at designbyrået nå etablerer et samarbeid med Opinion.

I tillegg til økende støy i mediebildet, erfarer stadig flere merkevarer en voksende konkurranse fra internasjonale merkevarer, og prispress fra house brands og private labels. Michaelsen mener det er på tide at kommunikasjonsrådgivere også tilegner seg kompetanse om hvordan etablerte merkevarer skal takle denne type utfordringer utover tradisjonelle tiltak.

Sammen med sine oppdragsgivere, benytter designbyrået kunnskapen om oss mennesker som målgruppe, forbruker og innkjøper, i utviklingen av nye konsepter og visuell kommunikasjon.

– Ved å sette mennesker i sentrum for våre prosesser, får vi verdifull kunnskap om hvordan mennesker tenker og responderer, noe som setter oss i bedre stand til å kunne levere nyskapende løsninger som differensierer merkevarene og effektivt innfrir oppdragsgivers målsetninger, sier senior designer og kreativ leder i Frank, Lee Cartmell.

Denne saken er også publisert på KFNyheter.no.