Reklamebyrået Good Morning Naug mister sin designdirektør og en av byråets grunnleggere, Jørgen Winsnes. Nå melder Winsnes i stedet overgang til markedsføringsplattformen Brandbassador.

Det vil si,byråets grunnlegger er en liten omgåelse av sannheten. Winsens startet i sin tid Good Morning som senere ble slått sammen med reklamebyrået Naug og Venner.

- Etter å ha vært med å starte Good Morning for 13 år siden, har jeg bestemt meg for at det er på tide å starte et nytt kapitel, sier Winsnes.

Han har lagt ut et lengre innlegg på sin egen Facebook-side, men bekrefter det hele når Kampanje tar kontakt.

- For meg er det slutten på en æra og en ny start. Det har vært en fantastisk reise, hvor jeg har fått skinne hver eneste dag og gjøre det jeg liker best, nemlig å utfolde meg kreativt med design, skriver Winsnes.

Les også: Reklame-topper slutter i DDB - vil heller jobbe i Good Morning

Selger seg ut av byrået
Fortsatt eier Winsnes en andel av Good Morning Naug og det med rundt 15 prosent. Til Kampanje sier designeren at han nå selger aksjene.

- Ja, man må jobbe i firmaet for å eie aksjer, sier han.

- Har Good Morning og Good Morning Naug også vært en hyggelig økonomisk reise for deg personlig?

- Det var vel først i fjor byrået gikk med overskudd. Vi ble jo slått sammen rett før korona, så jeg har ikke tjent så mye på det egentlig, men jeg har jo hatt en hyggelig lønn, sier Winsnes til Kampanje.

Han sier han vært «privilegert som har hatt så mange fantastiske partnere og kolleger.»

- Absolutt alle, har bidratt med kunnskap, humør og vist meg stor tillit, noe jeg setter utrolig pris på. Både mennesker som fortsatt jobber i Good Morning Naug og mennesker som har vært med på reisen på et eller annet tidspunkt i løpet av de 13 årene. Ikke minst alle fantastiske kunder og samarbeidspartnere jeg har fått mulighet å jobbe både for og med, men også reklamebyråkunder fra Good Morning-tiden. Jeg må bare få takke for utrolig mange gode relasjoner, spennende oppdrag, store muligheter og ikke minst, en enorm tillit, skriver han på Facebook.

Daglig leder i Good Morning Naug, Eldar Skylstad, forteller at de kommer til å savne Winsnes.

- Det er ikke trist bare for Good Morning Naug at Jørgen slutter. Det er trist for både oppdragsgivere og bransjen at verden utenfor byråene virker mer forlokkende på fyrer som han. Vi i Good Morning Naug tar det imidlertid helt med ro. Vi vet at Jørgen kommer til å gå lei og komme tilbake til oss. I mellomtiden har vi erstattet Jørgen med to glitrende nyansatte for å fylle opp både kvalitativt og kvantitativt. Forresten – alle som glemte det i går. Jørgen fylte 40 og bør gratuleres! skriver Skylstad i en e-post til Kampanje.

Begynner hos tidligere kunde
Winsnes kaller sin nye arbeidsgiver «en social shopping-platform» og bak plattformen står OnePiece-gründerne Ole Fjelberg og Thomas Adams. Brandbassador tilbyr merkevarer en plattform hvor de kan bygge opp og styre sine influencer- og ambassadørprogrammer. Adams sier til Kampanje at han kjenner sin nye design- og merkevaresjef fra tidligere.

- Jørgen lagde faktisk logoen til mitt første selskap som het Beltespenner.com tilbake i 2004. Da betalte jeg 500 kroner for en dødskul logo. Han har blitt litt dyrere siden den gang, sier Adams.

Også da Adams og partneren hans Ole Fjelberg startet Onepiece var Winsnes involvert.

- Han hjalp han oss også med en hel rå nettside, noe vi vant folkets pris for under Gulltaggen i 2010. Siden den gang har vi holdt kontakten. Vi er i en veldig spennende fase med vår nye startup Brandbassador. Selskapet har vokst til 100 ansatte og vi har prosjekter foran oss som krever en sjef for design og merkevare i absolutt verdensklasse. Det var ikke i tvil om hvem som stod øverst på den lista i min bok.- Det er en glede å jobbe med Jørgen, ikke bare er han ekstremt dyktig, han har også en herlig personlighet, sier Thomas Martin Adams.

Brandbassador hadde i 2020 en omsetning på snaue åtte millioner kroner.