Lørdag kveld gikk «Gullfisken» av stabelen på TV 2. I den årlige reklamekonkurransen er det seerne som stemmer frem hvilke av fjorårets reklamefilmer de liker best. Det er 12 reklamefilmer, en Sølvfisk-vinner for hver kalendermåned, som konkurrerer om stemmene. Den av disse filmene som får flest av publikums stemmer stikker av med prisen «Gullfisken».

Og i år var det til slutt Posten som gikk til topps med sin reklamefilm «When Harry met Santa». Filmen er laget i samarbeid med reklamebyrået Pol og produksjonsselskapet B-Reel Films.

Prisen ble delt ut av TV 2s sjefredaktør Olav T. Sandnes.

- Så gøy! Endelig! Posten har blitt vinner av Sølvfisk tre år på rad og da er det ekstra gøy at det var akkurat denne historien som vant for det er en viktig historie. Først og fremst, takk til Pol og det kreative teamet der som står bak denne fantastiske ideen, sa kampanjeansvarlig for privatmarkedet i Posten, Hege Barbara Aarhus, i sin takketale.

- Også vil jeg takke mine kollegaer i Posten. Vi står for noe ekstra i jula, og julekampanjen er viktig, fortsatte hun før hun takket markedsdirektør i Posten, Monica Solberg.

Dette er for øvrig andre året på rad at byrået Pol står bak Gullfisk-vinneren.

Vant Sølvfisk i desember
Da reklamefilmen ble nominert gjennom Sølvfisken var dette juryens begrunnelse:

- Det er ikke en enkel fasit på hva som er god reklame, men når reklamen skaper engasjement og bidrar til en positiv debatt så har noen gjort noe riktig, skrev juryen.

- Det å knytte en god sak til en kommersiell merkevare er ikke alltid en enkel øvelse, men i «When Harry met Santa» har Posten på en elegant måte kommet inn som julenissens hjelper slik at kjærligheten kunne vinne frem. Juryen er trygg på at Posten sin julefilm varmet mange hjerter i korona-julen, og da er det bare å gratulere med årets siste sølvfisk.

Se vinnerfilmen her:

 

Fem byråer og tolv annonsører konkurrerte
Det er en fagjury som kårer Sølvfiskene, og lederen av juryen var denne gangen Try-konsulent Lars Mitlid. Årets sending ble for øvrig ledet av TV-profil Niklas Baarli.

I konkurransen var det fem reklamebyråer som konkurrerte om publikums stemmer. Try var representert med hele fem filmer, mens Kitchen stilte med tre, Pol hadde to og Nord DDB Oslo og Alexander Reklamebyrå hadde én Sølvfisk hver. Annonsørene som var representert varierte fra Forsvaret og Skatteetaten til McDonalds og Kiwi.

Av de tolv reklamene var det tre som gikk videre til en superfinale. Disse var Norsk tipping med filmen «A place up north» av Try, Forsvaret med «Det var en gang et land» også av Try, og Posten med «When Harry met Santa» av Pol.

Se alle reklamefilmene gjennom denne saken: Disse filmene kjemper om Gullfisken: - Følelse av at kundene har hatt mer fokus på kortsiktige kjøp

Andre året med korona
Årets show ble som i fjor preget av koronarestriksjoner. Takketalene var spilt inn på forhånd, og showet ble avviklet uten publikum.

- Det er klart vi gleder oss, men det er en nedtur at det ikke blir live, det er ikke til å legge skjul på. Vi ville heller kunne sittet i en sal og vært på fest, men sånn ble det. Det er alltid spennende uansett, selv om det er morsommere å være der live enn bare å se på TV, sa juryleder Mitlid til Kampanje i forkant av showet.

Lotto-hunden Otto, som i fjor vant Gullfisken, var ikke nominert i år. Han var likevel tilstedeværende da han var programleder sammen med nevnte Baarli.