I TV 2s nye dokumentarserier «Martine – siste kapittel» uttaler den drapsmistenkte milliardærsønnen Farouk Abdulhak seg for første gang om saken. Etter flere dokumentarer og true crime-serier har TV 2 klart å få den eneste mistenkte i drapssaken der den norske studenten Martine Vik Magnussen var offer, til å uttale seg.

Les også: Uløst drapssak blir ny true crime-serie: - En sak de ikke glemmer

 Abdulhak, som aldri tidligere har snakket offentlig om saken, sier i dokumentarserien at den norske 23-åringens død var et resultat av «a sex accident gone wrong» – «en sex-ulykke som gikk galt»., skriver TV 2.

I en annen melding skriver han:

- Jeg beklager dypt den uheldige ulykken som skjedde.

Abdulhak er den eneste mistenkte i drapssaken. Han forlot Storbritannia kun timer etter at Magnussen ble drept i London 14. mars 2008 og har siden levd i skjul i Jemen.

I dag har TV 2 premiere på true crime-serien «Martine – siste kapittel» på TV 2, som er en samproduksjon mellom TV 2 og BBC om drapet på Martine Vik Magnussen. I serien jakter den prisvinnende, undersøkende BBC-journalisten Nawal Al-Maghafi kontakt med drapsmistenkte Farouk Abdulhak.

- Målet var å komme i kontakt med Farouk, for å konfrontere ham med hva som skjedde den kvelden og hvorfor han aldri har meldt seg. Å få ham til å svare på spørsmålene alle ønsker svar på, sier Al-Maghafi.  

Al-Maghafi lykkes til slutt å få kontakt med Abdulhak via Snapchat og over lengre dialog hevder Abdulhak at han ikke husker hva som skjedde, blant annet på grunn av kokainbruk. Abdulhak har ikke ønsket å møte journalisten.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, har tidligere uttalt at samarbeidet har avstedkommet en unik dokumentarserie som kaster nytt lys over saken. 

- Martine-saken er en hjerteskjærende og spesiell sak ingen av oss glemmer. Urettferdigheten i at den drapsmistenkte fortsatt går fri fordi han greide å rømme til hjemlandet er opprørende. I arbeidet med denne serien har alle de involverte, og da særlig den drivende dyktige BBC-journalisten Nawal Al-Maghafi med sine kontakter i Jemen, lagt ned et omfattende og samvittighetsfullt arbeid, sa Haldorsen tidligere i år. 

Les også: Ny true crime-serie om Martine-saken: - En hjerteskjærende og spesiell sak