Saken blir oppdatert.

Tidligere denne uken ble det kjent at «Paradise Hotel»-vinner Markus Nicolai Grønberg (23) er dømt til fire år og fem måneders fengsel for voldtekt av en mindreårig jente.

Dermed besluttet eieren av strømmetjenesten Viaplay, Nordic Entertainment Group (Nent-gruppen), å trekke sesongen fra sin strømmetjeneste. Selskapet kom ikke med noen ytterligere informasjon om begrunnelsen for å fjerne innholdet fra strømmetjenesten.

- Hvorfor fjerner dere sesongen fra Viaplay?

- Deltageren har selv innrømmet, blant annet i retten, at han løy for oss, og vi visste dermed ingenting om at han var siktet i en alvorlig straffesak under innspillingen. Vi fikk først vite om saken noen uker uti at sesongen var blitt publisert på Viaplay, sier nordisk programdirektør for non-scripted i Nent, Kenneth Kristensen, til Kampanje.

Les også: Paradise Hotel-vinner dømt for voldtekt – Viaplay fjerner sesongen

Tidligere denne uken nøyde Viaplay-toppen med å si at de var rystet over saken og at de fjernet sesongen fra sin strømmetjeneste.

- Vi har hele tiden sagt at det har vært opp til domstolen å avgjøre saken, og at vi derfor ikke har hatt noen kommentarer til rettsprosessen. Etter at vi ble kjent med dommen i går, besluttet vi å fjerne sesongen der denne deltageren er med fra Viaplay og Viafree, sier Kristensen.

Han sier Nent-gruppene ikke ønsker å gå inn i en debatt hverken mot fornærmedes eller deltagerens advokater «utover at vi er dypt rystet over det som har fremkommet i retten.»

- Advokatene har sine roller å ivareta, mens vår rolle har dreid seg om konsekvensene rundt kontraktsbruddet overfor oss – da deltageren ikke opplyste om at han var involvert i en alvorlig straffesak.  Det er åpenbart at når informasjon som dette blir holdt tilbake fra oss, så får det store konsekvenser. Vi ønsker ikke å gi noen nærmere detaljer om dette, sier Kristensen.

Etter det Kampanje erfarer vil ikke Grønneberg få utbetalt pengepremien som vanligvis tilfaller vinneren av «Paradise Hotel».

Til NTB sa Grønbergs forsvarer Tor Haug tidligere denne uken at han ikke så noen grunn til at programmet burde fjernes fra strømmetjenesten.

- I Norge har vi et prinsipp om at man er uskyldig inntil det foreligger en rettskraftig dom. Det gjorde det ikke forut for tingrettens dom, og det gjør det heller ikke nå i og med at vi har besluttet å anke saken, sier Haug til NTB.

Kampanje har forsøkt å komme i kontakt med Grønbergs advokat.