Når den sjette sesongen av «Farmen kjendis» har premiere på TV 2 tirsdag 11. januar, er medieprofilene Dorthe Skappel, Niklas Baarli, Ingrid Simensen og Vebjørn Selbekk blant de tolv som skal kjempe om seieren i realityprogrammet. 

Selbekk er kjent som redaktør i den kristne avisa Dagen, tidligere medlem i Kringkastingsrådet, og som debattant fra et kristenkonservativt ståsted. Selbekk var også en av hovedpersonene i den omstridte karikaturstriden på midten av 2000-tallet. Da han satt i Kringkastingsrådet fra 2015 og ut 2021, var han et av medlemmene som oftest fremmet sterke meninger og kom med krass kritikk.

- Får publikum se deg innbladet i noen intriger eller i noen konflikter?

- Det er litt artig. I den grad folk kjenner meg i norsk offentlighet, så er det som en bråkmaker. Jeg er han som deltar i debatter på TV og radio om veldig kontroversielle ting. Jeg tror publikum vil få se en annen side av meg i Farmen Kjendis. Man spiller måter spiller en rolle i offentligheten. Som privatperson, når jeg tilbringer tid med venner og familie, så lager jeg jo ikke bråk og leven. Så jeg tror og håper at folk nå vil få se en annen side, sier Selbekk.

- Samtidig, når man går i lang tid uten mat og drikke, så kan det fort gå en kule varmt hvis det skulle skje noe, humrer han.

- Men det blir nok mindre enn folk hadde forventet!

- Fare for overraskende vennskap
- Hva tror du kommer til å overraske publikum mest med deltagelsen din?

- Jeg håper at det blir nettopp det at man kan få et annet bilde, og at man kan se at jeg er mer enn en som sitter og lager bråk i diverse studioer. Og så håper jeg at man kan bli litt overrasket over noen uante og overraskende vennskap, med folk som Sophie Elise og Niklas Baarli, som man kanskje skulle tro man ikke var på talefot med i utgangspunktet.

Selbekk sier at det «magiske» med «Farmen kjendis» er at «store ting kan skje, og at nye vennskap kan oppstå».

- Dynamikken som kan oppstå mellom deltagerne er det fine med reality-TV. Det er en sjanger som forener mer enn den splitter, selv i en polarisert tid.

- Ja, for vennskapet mellom Rødt-politiker Mimir Kristjansson og tidligere Frp-politiker Per Sandberg da de deltok i Farmen Kjendis, var overraskende for mange. Skjer det noe lignende denne gang?

- Det er fare for det. Spoiler, spoiler, men det kan meget vel skje!

Les også: Ramm splitter Kringkastingsrådet: - Krenkelseshysteriet har stoppested på Marienlyst

Var med i castingprosessen i 2018
Selbekk mener det er åpenbart hvorfor han har ønsket å delta i «Farmen kjendis».

- Det å kunne reise hundre år tilbake i tid, ta en digital detox, levere fra seg både mobilen og klokka, leve i kontakt med naturen, bli kjent med nye interessante mennesker, teste seg selv, drive en gård og få se nydelig natur, ramser han opp.

- Whats's not to like? Det var en no brainer da jeg fikk tilbudet. Sjansen til å leve på den måten tror jeg ikke jeg får igjen så lenge jeg lever.

- Er Farmen Kjendis et program du har fulgt med på tidligere?

- Jeg var med i castingprosessen for første gang i 2018. Da var det mye frem og tilbake, og de valgte Runar Søgaard istedenfor. Siden da, da jeg skjønte at jeg var aktuell til å delta i programmet, har jeg sett mye reality-TV og mye «Farmen». Jeg la vekt på å forberede meg godt, på å forstå spillet og hvordan det fungerer, sier han.

Les også: NRK beklager og sletter opptreden fra julekonsert: - Respektløst og tonedøvt

- Fått større forståelse for landbruket
I forkant av deltagelsen sa Selbekk til TV 2 at han fryktet at han kom til å komme ut som Sp-velger.

- Skjedde det?

- Jeg har i hvert fall fått en mye større forståelse for landbrukets og landbruksnæringens behov og viktighet - så er det ikke sikkert at det nådde helt frem ved valget i høst, men jeg lærte nok ting som jeg kan ta med meg også inn i de politiske analysene.

Han forteller at det mest spesielle med å delta i programmet var møtet med de andre deltagerne.

- Jeg møtte elleve fantastiske mennesker, som jeg synes det var en stor glede å bli kjent med. Folk som lever helt andre liv enn det jeg gjør. Det har vært veldig fascinerende å leve så tett innpå de folka der. Det var det vakreste med alt sammen.

Nå ser Selbekk frem til å se seg selv på skjermen.

- Jeg håper det blir bra. Jeg har sagt før at når det er innspilling i juni, og det går over et halvt år til episodene vises, så er det lang tid å grue seg hvis man har gjort noe dumt!

Les også: Her er deltagerne i årets Farmen Kjendis