– Det er alvorlig at det går utover den frie pressen. Amedia har ressurser, så det blir viktig å finne ut av hva som har skjedd, sier Sveinung Stensland (H), som er justispolitisk talsperson og stortingsrepresentant for Høyre, til Nettavisen.

Han mener at dette er et nasjonalt sikkerhetsspørsmål og at sikkerheten mot cyberkriminalitet må økes.

Stensland sier han vil ta initiativ til en debatt om dataangrep mot pressen i Stortinget når det trer sammen igjen etter juleferien.

Lederen av familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Grunde Almeland (V), fordømmer dataangrepet på Amedia. Han sier at angrepet må oppklares snarest råd og de ansvarlige straffes hardt.

– Angrep på datasystemene til en av Norges store medieplattformer er et angrep på demokratiet. Jeg forventer at regjeringen sikrer at de relevante tjenestene får nok støtte til å raskt oppklare saken. Dette er ikke et vanlig dataangrep, men et støt i demokratiets hjerte, sier han.