Saken er oppdatert.

«Pørni», den nye humordramaserien til Henriette Steenstrup hadde premiere på strømmetjenesten Viaplay søndag. Steenstrup er både serieskaper og hovedrolleinnehaver i serien som er blitt beskrevet som hennes «hjertebarn» og TV-anmelderne er ikke annet enn imponert over den ferske dramaserien. 

Rushprint, bransjemagasinet til norsk film og TV-bransje, tar av hatten for Steenstrup og kaller serien både morsom, rørende, realistisk og romantisk. 

- Jeg rimelig sikker på at den særegne serien er den beste norske siden «Skam», skriver Rushprint-skribent Jon Inge Faldalen.

Flere femmere og seksere
«Pørni» handler om en alenemor med ansvar for tre barn og en eldre far, i tillegg til barna hun møter jobben sin i barnevernet. Flere anmeldere kaller serien en triumf og en av Norges beste komiserier.

NRK P3, TV 2 og Filmfront triller alle terningkast seks. Samtidig gir både Aftenposten, Dagbladet og Adresseavisen en femmer på terningen.

- Det er rett og slett slik at man håper Henriette Steenstrup skal få nye sesonger til å utvikle denne serien videre, skriver Asbjørn Slettemark i Aftenposten.

Steenstrup: - Jeg blir rett og slett glad
Kampanje har spurt serieskaperen hva hun tenker om reaksjonene.

- Helt overveldende reaksjoner. Jeg blir rett og slett glad av at seerne blir så glad i denne familien at de roper på mer, sier Steenstrup til Kampanje.

- Hva tenker du om TV-anmeldelsene? Rushprint kaller «Pørni» beste siden «Skam»?

- Det hører til sjeldenhetene å få en så enstemmig hyggelig kritikermottagelse så jeg prøver bare å kose meg med det, men ikke ta helt av og bli ufyselig. Men du verden så stas det er med høye terningkast, sier Steenstrup.

Viaplay-rekord
«Pørni» setter også seerrekorder skal vi tro Nent.

Humorserien er den mest sette norske serien på Viaplay noensinne i løpet av de første 24 timene, skriver Nent i en pressemelding mandag ettermiddag.

Les også: Nent Group hentet 127.000 nye Viaplay-abonnenter i første kvartal

Pørni:

Henriette Steenstrup står bak Viaplay-serien «Pørni», hvor hun selv også spiller tittelrollen. Foto: Marius Bjellebø