TV 2s kommunikasjonsdirektør Sarah Willand sier etter dagens pressekonferanse, der den tidligere skikongen Petter Northug tilsynelatende la alle kort på bordet knyttet til villmannskjøringen, narkotikabruken og besittelsen av kokainet hjemme, at de forstår Northugs ønsker nå. 

På pressekonferansen i Trondheim sa Northug at han er innstilt på å ta straffen han fortjener, søke hjelp og deretter komme frem til et bedre liv. Når det gjaldt TV 2 sa Northug følgende: 

- Jeg må ta det litt etter hvert. Jeg  tenker på å få hjelp og å få det bra med meg selv, så kommer dette lenger frem, sa en alvorstung Northug. 

- Vi forstår at Petter nå vil konsentrere seg om det som skal til for å få hjelp. Hva som ligger i det, det vet ikke jeg, men det ligger i sakens natur at Northug ikke vil jobbe som programleder i TV 2 med første, sier Willand til Kampanje.

- Northug sier rett ut han er narkoman i dag, kommer TV 2 til å tilby ham noen form for hjelp?

- Nå er det naturlig at vi setter oss ned med Petter og snakker direkte med ham. Vi må nesten gjøre det før vi kan svare på videre samarbeid og om det er noe vi kan bistå med fra TV 2s side, sier Willand.

Les også: PR-topper om Northugs rus-erkjennelse: - Det eneste riktige

- En alvorlig sak
Etter å ha fulgt pressekonferansen sier Willand at TV 2 fortsatt ser på dette som «en alvorlig sak.»

- Det er som Petter selv understreker en svært alvorlig sak som Petter også sier han tar alvorlig og han erkjenner at det han har hatt en kjøring som er en fare for andre og oppbevaring og bruk av narkotika. Det er selvsagt ikke forenlig med hans rolle som forbilde for barn og unge og hans oppdrag for TV 2, sier Willand.

Hun sier TV 2 likevel ikke har tatt «en endelig beslutning» om hva som skjer med arbeidskontrakten de har med Northug som denne høsten blir å se som programleder i familieprogrammet «Landskampen». Hun sier TV 2 enn så lenge ikke har vært i kontakt med Petter Northug direkte.

- Vi må få alle fakta på bordet også må vi få snakket direkte med Petter. Vi er opptatt av å få vurdert dette på en ordentlig måte og i dialog med han, sier han.

Trekker seg fra oppgaver
Det var fredag for en uke siden det ble kjent at politiet hadde stanset Northug på veien etter den hasardiøse kjøringen, noe som senere ble utvidet til en siktelse om kjøring i ruspåvirket tilstand. På dagens pressekonferanse avviste imidlertid Northug at han hadde kjørt i ruspåvirket tilstand.

Selv om «Landskampen» går som planlagt er det fortsatt usikkert hva som skjer med Northugs rolle som ekspertkommentator på TV 2s skisendinger fremover og eventuelle andre opptredener. På pressekonferansen kunne Northug fortelle at han trekker seg fra alle oppgaver fremover.

- Det er på ski han har bidratt det siste året, men så er det som han sier at han trekker seg fra alle oppdrag. Det for tidlig å si konkret hva som skjer, sier Willand.

Les også: Northugs Instagram-konto vokser kraftig: - En måte å uttrykke støtte til Petter

- Forstår at seere vil reagere
Mandag denne uken kunne TV fortelle Kampanje at de kom til å sende programmet «Landskampen» som planlagt, men at fokuset på Northug ville bli «tonet ned». Da kanalen torsdag gjennomførte sin høstlansering var det heller ingen bilder av Northug under presentasjonen av programmet.

- Var det noe av det han sa i dag som bidrar til ytterligere endringer rundt Landskampen?

- I forhold til «Landskampen» har vi tatt en beslutning om å sende programmet som planlagt. «Landskampen» er ferdig produsert og klippet, så planen er å sende programmet ettersom den ble spilt inn i sommer. Samtidig har programlederen en mindre tydelig rolle enn idrettsprofilene som konkurrer i programmet, sier kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til Kampanje.

- Blir det spesielt å se Northug på skjermen i et underholdningsprogram på TV i lys av det vi har hørt i dag?

- Vi forstår at seere vil reagere på at Northug blir å se i et familieunderholdningsprogram på TV 2 etter dette, men samtidig mener vi det blir feil å stanse programmet å la det gå utover alle de som har deltatt i programmet. Programmet handler også først og fremst om idrettsprofilene som konkurrerer, og vi har også gjort noen enkle grep med programmet. Men vi har forståelse for at det kan komme reaksjoner samtidig som vi har tiltro til at TV-seerne klarer å reflektere klokt rundt dette, sier Willand.  

Les også: TV 2 gjør endringer i Landskampen-lansering: - Northug har en veldig liten rolle