Foreningen Tenk TV lanserer boka «TV virker fortsatt – et oppgjør med digitale myter». Den trykkes i første omgang i ett opplag på 1.000 eksemplarer, men blir samtidig tilgjengelig gratis på nett.

Og når foreningen Tenk TV skal lansere bok, så kan de naturlig nok ikke unngå å gå på TV med en reklame (du kan se filmen lenger ned i saken).

- Vi kunne selvsagt ikke la være å annonsere på TV, men vi gjorde det med en liten vri, sier foreningens leder Bjørn Solvang til Kampanje.

Boka er skrevet av den danske forfatteren Henrik Jensen, og er på oppdrag fra foreningen Tenk TV oversatt og tilført relevante eksempler fra norske annonsører.

- Hensikten med boken er å gi annonsører et bedre grunnlag slik at de får best mulig avkastning på medieinnvesteringene sine. Her må vi ærlig innrømme at vi på vegne av TV-bransjen har vært for dårlige til å synliggjøre dokumentasjon, sier Solvang som legger til: 

- Alt handler om å finne den rette balansen i mediemiksen, og selv om boka naturligvis fokuserer på TV-reklame, skal ikke du som leser være redd for å bli ført bak lyset. Alt i boka er vel dokumentert, sier han.

- En rekke av verdens største annonsører som Coca-Cola, Unilever og Lego sier de vil stanse annonseringen på Facebook i sommer, det er vel godt nytt for lederen av Tenk TV?

- Dette er vel først og fremst en god nyhet for verden, dersom boikotten fører til at Facebook endelig rydder opp i alt grumset. Det tror jeg vi alle er godt tjent med, og jeg vil berømme Coca-Cola, Unilever, Lego med fler, for å ta et tydelig standpunkt. Det er i tillegg forståelig at selskapene er skeptiske til å blande merkevaren sin med innhold ingen tilsynelatende har kontroll på, sier han. 

- TV-reklame for nettannonse
Solvang, som tidligere jobbet som salgsdirektør i Discovery og har vært med å gründe reklamebyrået Futatsu, er i dag også styreleder i Morgenstern. Naturlig nok er det nettopp Morgenstern som sammen med Tenk TV står bak kampanjen som er en «TV-reklame for en nettannonse for TV-reklame».

- Selv vi i Foreningen Tenk TV har tro på digital annonsering, men i kombinasjon med TV håper vi selvsagt på langt bedre effekt. Så er det jo noe ekstra artig med en TV-reklame for en digital annonse for TV-reklame da, sier Solvang.

- Trenger vi enda en bok om TV-reklame. Vi vet jo i 2020 at det er det digitale som konverterer best eller?

- Dette er den første norske boken kun om TV-reklame. Tiden er stadig i endring, og som annonsør kan du aldri være sikker nok på at mediemiksen din er riktig. For mange, bør trolig TV spille en enda viktigere rolle enn den gjør i dag – noe som tyder på at vi hittil har vært for dårlige på å synliggjøre informasjon om hvordan TV-annonsering gir effekt både på merkevarebygging og salg, fortsetter han. 

Her kan du se TV-reklamen til TenkTV.