Det spisser seg til i forhandlingene mellom Telenor og TV 2. Dersom partene ikke blir enige natt til fredag, kan én million kunder, og totalt over to millioner tv-seere, miste TV 2s kanaler.

Som plaster på såret, står TV 2 klar til å tilby alle Telenors tv-kunder tilgang på TV 2-kanalene gjennom sin strømmetjeneste Sumo, uten ekstra kostnad. Det kunne TV 2 opplyse seerne om på egne nettsider og på Facebook i går kveld.

Les mer: TV 2 gir Canal Digital-kunder «gratis» Sumo

Kommunikasjonsdirektør i Telenor-eide Canal Digital, Tormod Sandstø, legger ikke skjul på at han misliker at TV 2 går ut med en slik plan samtidig som partene er i forhandlinger.

- Vi synes det er leit dersom TV 2 og andre skaper usikkerhet hos kundene, så fremt målet er å få til en avtale, sier han til Kampanje.

Telenor vil gi avslag i prisen
Likevel vil han ikke overlate til TV 2 å ta hånd om kundene ved en konflikt.

- Hvis vi ikke får til en avtale og kanalene skulle bli borte for en periode, skal ikke kunden betale fullt, men hovedfokuset vårt er å få til en avtale.

- Hvor stort avslag er det snakk om?

- Detaljer vil vi måtte komme tilbake til dersom det blir en realitet. Dette er snakk om en million kunder med ulike selskaper og abonnement.

Sandstø legger til at de har forhandlet tett opp mot fristen tidligere, og at håpet fortsatt er at de skal bli enige om en avtale.

Saken fortsetter etter bildet.

Vil gi avslag: Telenor-kundene kan forvente seg et avslag på tv-pakken dersom TV 2-kanalene forsvinner, lover kommunikasjonsdirektør Tormod Sandstø i Canal Digital. Foto: Telenor.

TV 2: - Ville vært dumt å vente
Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah J. Willand i TV 2 avviser at de skaper usikkerhet hos kundene.

- Det ville vært dumt å vente til fem minutter før fristen går ut med å planlegge hva vi skal gjøre hvis vi ikke kommer til enighet. Enhver bedrift planlegger for hva «hva» og «hvis», det vil ikke dermed si at vi ikke jobber for å få til en løsning. Det handler om å passe på at tredjeparten ikke skal lide mer enn nødvendig, sier hun til Kampanje.

- Kunne dere ikke ha ventet til en eventuell konflikt før dere gikk ut med denne informasjonen?

- Når vi blir spurt for hva vi planlegger for, ser vi ingen grunn til ikke å være åpen om at vi har en plan som ivaretar seeren. Alle vet at et potensielt utfall av forhandlinger er at man ikke kommer til enighet.

Hun understreker at tilbudet om kostnadsfritt Sumo ikke dreier seg om et komplett Sumo-tilbud, men direkte-seing av TV 2s kanaler.

Saken fortsetter etter bildet.

Gir «gratis» Sumo: TV 2-direktør Sarah J. Willand lover Telenors tv-kunder fri strømming av TV 2s tv-kanaler på Sumo dersom partene ikke blir enige. Foto: TV 2.

- Tv-bransjens Champions League-finale 
Forhandlingene mellom Telenor og TV 2 er siste kapittel i en ti år lang tv-strid. Dette er ikke bare en kamp om flere hundre millioner kroner, det er også en viktig posisjoneringskamp.

- Når et av Norges største selskaper, og desidert største tv-distributør, møter den desidert største kommersielle tv-aktøren, snakker vi om tv-bransjens Champions League-finale. Dette setter veldig mange føringer for andre distribusjonskamper, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes til Kampanje.

Les mer: TV 2 og Telenor kjemper om flere hundre tv-millioner (abo.)

TV 2 har toppet laget i de knallharde Telenor-forhandlingene og stiller med to av tv-industriens dyktigste forhandlere på samme lag for første gang på 13 år.

Les mer: Sist kranglet de så kaffen sprutet – nå står de sammen i tv-striden (abo.)