I TV 2-programmet «Snakk med Linn Wiik» viste programlederen fram et bilde av en ansatt som ble oppsagt for å ha seksuelt trakassert flere kvinner i kanalen. Vedkommende har ikke tidligere blitt identifisert av norske, redaktørstyrte riksmedier, heller ikke av TV 2.

I en intern melding som Kampanje har fått tilgang til, omtaler Linn Wiik beslutningen om å identifisere mannen uten klarsignal fra redaktørene i TV 2 som «en gigantisk feilvurdering».

«Det er nå helt tydelig for oss at vi aldri skulle gjort dette uten å snakke med Karianne som nyhetsredaktør på forhånd. Det var feil av oss å tenke at vi kunne konkludere i dette viktige og etisk utfordrende spørsmålet på egenhånd», skriver Wiik i meldingen.

Wiik skal samtidig ha understreket at hun fortsatt mener TV 2 burde ha identifisert mannen tidligere. Etter det Kampanje kjenner til skal et stort antall journalister i TV 2 være av samme oppfatning. Beslutningen om å ta programmet av luften skal ha skapt høy temperatur internt i TV 2.

Linn Wiik ønsker ikke å kommentere Kampanjes opplysninger.

Tok programmet av lufta
Nyhetsredaktør Karianne Solbrække valgte tidligere denne uken å ta programmet av lufta.

- Dette er en alvorlig svikt. Her i TV 2 har vi en redaksjonell linje på at vi ikke skal identifisere vedkommende. Men det har skjedd likevel, og jeg har ikke blitt konsultert. Nå skal jeg bruke tid for å høre med alle de involverte om hva som har skjedd, sa Solbrække til Dagens Næringsliv. 

Les mer: Tar TV 2-program av lufta: - Alvorlig svikt

Saken fortsetter etter bildet.

Uenighet om identifisering: - En redaktør kan ikke beslutte på grunnlag av meningsmålinger internt, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

- Ikke ferdig med prosessen
Nyhetsredaktør Karianne Solbrække sier til Kampanje i dag at hun ikke har tatt en endelig avgjørelse om programmets fremtid.

- Kan dette få personalmessige konsekvenser?

- Jeg er ikke ferdig med prosessen.

- Hva tenker du om at flere journalister i TV 2 mener mannen burde vært identifisert?

- Jeg tenker at det er, og skal være, høyt under taket i TV 2. Det er helt greit med uenighet, men man følger en redaktørbeslutning når den er tatt. En redaktør kan ikke beslutte på grunnlag av meningsmålinger internt. Jeg har alltid grundige diskusjoner om identifisering med vaktsjefer, reportasjesjefer og redaksjonssjefer. Det er krevende å lage journalistikk på sin egen bedrift, så dermed er det ekstra viktig å diskutere med andre redaksjonelle ledere. Og det er heller ikke slik at enhver ansatt nødvendigvis kjenner til alle omstendigheter i hvert enkelt tilfelle. Avgjørelser om identifisering er noen av de mest krevende vurderingene en redaktør gjør, og jeg jobber alltid med å kartlegge omstendigheter i hvert enkelt tilfelle.

Ble vist på kvinnedagen
I sendingen, som gikk på kvinnedagen 8. mars, viste programlederen frem
en bildeserie som  inkluderte Trond Giske, Harvey Weinstein, Kristian Tonning Riise og den tidligere TV 2-medarbeideren. Det var Linn Wiik og redaksjonssjef Geir Solaas Moen som sto bak avgjørelsen om å identifisere den tidligere TV 2-medarbeideren.

«I 2018 – i verdens rikeste land. Jeg har prøvd å lete litt for å finne gode grunner til at kvinnedagen fortsatt er aktuell, og jeg tror jeg har funnet sånn åtte-ni stykker», sa Wiik i talkshowet på TV 2 Nyhetskanalen.