Nasjonalmuseet ønsker å senke terskelen for kunstopplevelser og gjøre museet og samlingen med verk innen kunst, design og arkitektur til folkeeie. Nå inngår de en rammeavtale for markedsføringstjenester med Trigger som strekker seg til 2023.

- Trigger viste forståelse for oppgaven og overbeviste oss samtidig om hvordan vi kan bruke tiden fremover til å ta en ny, relevant posisjon både i markedet og samfunnet. Vi har stor tro på at de kan hjelpe oss med å skape entusiasme og engasjement rundt åpningen av det nye museet i 2022, sier Tord Krogtoft, markedsdirektør hos Nasjonalmuseet.

Et av Nasjonalmuseets viktigste oppdrag er å gjøre kunsten og den enorme samlingen deres tilgjengelig for alle. En av kjerneoppgavene til Trigger blir derfor å vise at Nasjonalmuseet er hele landets museum.

- Det er oppdrag som dette som får det til å gløde hos oss i Trigger. Å etablere en nær og betydningsfull relasjon publikum er stort sett det vi forsøker å oppnå med alt vi gjør - men sjelden med bedre forutsetninger for å lykkes enn med Nasjonalmuseets unike posisjon, samling og tilbud. Dette er en drømmejobb for oss, der både våre faglige og personlige interesser møtes, sier kundekontakt og konsulent i Trigger, Markus Eckbo Endresen.

Les også: Høytsvevende bankbytte fra Bulder Bank og Trigger

Allerede i gang
Arbeidet er allerede i gang og Nasjonalmuseet lanserte nylig et program for 2021 bestående av to norgesturneer og flere samarbeidsutstillinger. I månedene fremover får alle landets fylker besøk og på veien skal utvalgte verk fra den enorme samlingen til fjells, inn i klasserom, under havoverflaten og bak fengselsmurene. 

- Kunsten er på vei til sitt nye hjem i Nasjonalmuseet, men den hører også hjemme ute blant folk. Med årets program, som vi kaller «Kunsten kommer hjem», ønsker vi å skape en lokal stolthet og forsterke tilknytningen til vår felles kulturarv, sier direktør ved Nasjonalmuseet, Karin Hindsbo.

Triggers oppdrag innebærer utvikling av posisjoneringsstrategi, kampanjer, aktivering, redaksjonelt arbeid og daglig engasjerende innhold. Teamet i byrået består av nevnte Markus Eckbo Endresen, prosjektleder Marte Bruset Lunde, innholdsrådgiverne Sigrun Stenseth, Charlotte Granbo og Vetle Agedahl, designere Fredrik Myhre og Mariell Rosøy Wathne, kreative ledere Magdalena Kamøy og Bjørnar Flyum Thorsen og PR-rådgiver Gaute Haaversen-Westhassel.