Teknologi- og designselskapet Forte Digital lanserer det nye byrået Forte Optimize som del av større satsing innenfor digital markedsføring. Daglig leder, John Kårikstad, forteller at Forte Optimize representerer noe helt nytt innen digital markedsføring.

- Med Forte Optimize ønsker vi å tilby tjenester for å dekke hele kundereisen, før, under og etter en transaksjon eller handling skjer i en digital tjeneste. Forte Optimize skal fokusere på datadrevet, digital markedsføring, som skal bidra til mer trafikk og vekst, og høyere konverteringer, forteller Kårikstad til Kampanje.

- Hvem skal lede Forte Optimize?

- Vi er i skrivende stund i prosess med å få på plass en person som skal lede satsingen. Vi har som mål å finne en som skal lede Optimize i løpet av høsten. Vi er særlig på utkikk et folk som har kompetanse og lang erfaring innen datadrevet markedsføring, men som også forstår teknologiens rolle i dette, sier han.

Satser på data
I bunn for satsingen ligger noe Forte Digital-toppen kaller en Customer Data Plattforms (CDP). Med denne plattformen kan selskapet bistå «sine kunder med å skape relevante og skreddersydde kundeopplevelser og personaliserte kampanjer».

- Vi tror det er et stort potensial i markedet for å bli enda bedre til å tilgjengeliggjøre data og ta i bruk denne på en smart måte for å skape personalisering i kundereisen, sier han.

- Hvor stort i omsetning tror dere dette nye forretningsområde skal bli?

- Vi har ikke tallfestet dette foreløpig. Vi jobber nå først med å tilegne oss mer kompetanse på området og har som mål å gjøre åtte til ti ansettelser i løpet av høsten, sier han.

Øker med 50 millioner
Forte Digital har i dag store norske virksomheter som NorgesGruppen, OBOS og NAF på kundesiden. Nylig landet konsulentselskapet også Orkla Foods, Dahl Optimera, Den Norske Kirke og Aker Solutions som kunder.

- Vi tror at tilgang på nok data og at denne dataen har god kvalitet vil være kjernen i fremtidens digitale markedsføring. Markedsføring i dag handler i stor grad om å tilby innhold som er personalisert og relevant. Skal man virkelig lykkes med personalisering må man bruke data på en smart måte. At techselskaper som oss kan bygge digital markedsføring på toppen av det vi allerede har på plass, er jeg sikker på vil være et fortrinn og komme våre kunder til gode, sier han.

Forte Digital har opplevd sterk veksten siden det ble etablert. Konsulentselskapet ble startet i 2017 og har på kun fire år vokst fra null til 170 ansatte. Omsetningen økte med hele 64 prosent til 127,5 millioner kroner i 2020.

Her kan du se alle tallene til Forte Digital for regnskapsåret 2020. Alle tall i MNOK. 

Forte Digital 2020 2019 Endring i %
Omsetning 127,5 77,6 64
Driftsresultat 18,2 14,2 28
Resultat før skatt 18,6 14,1 32