Dagens Næringsliv har omtalt saken.

Tirsdag morgen ble det inngått en avtale om oppkjøp av 00Nation samt å hente opptil 50 millioner kroner i friske penger til E-sportlaget Nordavind.

Nordavind konkurrerer for øvrig i Telia-ligaen i Europa. Laget het opprinnelig BX3, men som en del av Tor Olav Trøims inntog på eiersiden i 2017 ble laget, i et samarbeid med Vålerenga Fotballklubb, døpt om til Nordavind.

Nå viser det seg at den brasilianske landslagsspilleren Arthur Melo blir aksjonær i e-sportlaget. Han har forpliktet seg til laget gjennom en ikke-oppgitt sum.

Hvordan fikk dere en brasiliansk landslagsspiller med på laget?

– Teamet bak 00Nation har et sterkt globalt nettverk og kontakten ble startet av en av våre nye, brasilianske kollegaer som kjenner spilleren via e-sport og gaming, sier Nordavind-styreleder Magnus Halvorsen til DN.

– Med 00Nation-transaksjonen får vi et globalt fotfeste og med oss et team som har bevist at de klarer å bygge et stort globalt samfunn av følgere på Internett ved å krysse gaming og e-sport med aktiviteter relatert til musikk, film/tv, kunst og tradisjonell sport, sier Halvorsen til avisen.

Også ishockeyspillerne Mats Zuccarello og Aleksander Bonsaksen og håndballstjerne Sander Sagosen har blitt med på kapitalinnhentingen.

Trøim, som eier 40 prosent av aksjene i Nordavind, deltar for øvrig selv med tre millioner kroner i kapitalinnhentingen.

Les også: Good Game henter Donya Jabari fra TV 2

DN opplyser samtidig om følgende:

Kjøpet av 00Nation skal gjennomføres gjennom utstedelse av 2,8 millioner nye aksjer i Nordavind, samt et kontantvederlag på rundt 12 millioner kroner. Videre skriver Nordavind at det vil hente opptil 50 millioner kroner i en kapitalinnhenting, som gjøres som en rettet emisjon. Tegningskursen er satt til 15 kroner per aksje. Det er det samme som aksjen sist ble omsatt for i gråmarkedet.

Det blir også opplyst om at dagens 00Nation-aksjonærer blir sittende igjen med en eierandel på cirka 25 prosent etter emisjonen. 12 millioner kroner av pengene fra emisjonen skal gå til oppkjøpet, mens det resterende beløpet skal bygge opp det nye selskapet.

Dette er andre gang på under ett år at Nordavind går ut i markedet for å hente penger. Forrige gang, i 2020, var det Trøims tørrlastrederi 2020 Bulkers som forpliktet seg for aksjer for 10 millioner kroner.

Les også: Polaris kjøper seg inn i Harald Strømmes e-sport-selskap