Etter oppkjøpet av konsulentshuset Labs vil Sopra Steria styrke sin satsning innen digitale kundeopplevelse og transformasjon. Labs omsatte i fjor for 94 millioner kroner og selskapet var tidligere eid av Media Bergen. Leder for Xperience-avdelingen, Anette Urhamar, fra Sopra Steria, er strålende fornøyd med å få Labs-gjengen om bord.

- Å starte med ett allerede etablert fagmiljø innenfor strategi og forretningsutvikling, brukerorientert design og -utvikling og markedsføring, er en stor fordel for oss og nyttig for våre kunder. Å skape det samme fundamentet med tverrfaglig ekspertise fra bunnen av, ville tatt lenger tid og vært en krevende prosess. Med Labs er vi inne i Bergen med full fart fra dag én, og vi kan tilby ende-til-ende leveranser til kundene våre allerede fra august, sier Urhamar

Hun gleder seg spesielt til å tilby en større grad av markedsføringstjenester.

- Digital markedsføring er et nytt satsningsområde for oss. Vi leverer mange tjenesteområder som grenser tett opp til dette allerede, men har ikke tatt steget helt ut før nå. Dette gleder vi oss til, og vi ser tydelige synergier mellom alt vi gjør innenfor CMS, ehandel, retail, CRM og Business Analytics for å nevne noe, sier Urhamar.

Stine Vinnes, Leder for Labs Tech & Design, er enig i at den nye satsningen på markedsføring er viktig når man utvikler fremtidens brukerreiser for kundene.

- Vår designtilnærming baserer seg på kreativ bruk av teknologi med gode kundeopplevelser, bygge kundelojalitet og skape digital hverdagsmagi, sier Vinnes.

Lise K. Jæger som leder Labs Marketing er enig, og mener sammenslåingen også bærer med seg fordeler for de ansatte i Labs.

-  Sammenslåingen byr på mange nye muligheter for ansatte. Vi blir nå del av et langt større fagmiljø, hvor det vil bli større muligheter for læring og vekst, sier Lise Jæger.

Jæger mener det er «spesielt spennende å være med å forme selskapets videre satsning innen alt som har med digital markedsføring å gjøre.»

- Vi har over tid skapt Vestlandets største fagmiljø innen digital markedsføring, og jeg gleder meg til å se hvordan vi sammen med Sopra Steria kan utvikle rådgivningstjenester innen markedsføring og salg inn mot eksisterende miljøer i Sopra Sterias CRM-, utviklings- og designmiljøer, sier Jæger.