Byrågrupperingen North Alliance (NoA) kjøper det svenske Salesforce-selskapet Axenon og styrker dermed sitt tjenestetilbud. Salesforce er en CRM-plattform der brukerne blant annet kan samle og strukturere store mengder kundedata.

. Vår ambisjon er å samle de beste talentene og skape vekst for kundene våre ved å utnytte synergien mellom våre byråers spisskompetanser. Vi opplever en stor etterspørsel etter plattformer som samler alle kundedata ett sted. Hensikten er å skape de beste kundeopplevelsene og Salesforce er en verdensledende aktør på området. Axenons forståelse for forretningsstrategi, teknologi og implementeringen av Salesforce blir derfor en sentral del av NoA’s vekst fremover, sier styreleder i NoA, Thomas Høgebøl.

Administrerende direktør i NoA-gruppen, Mikael Jørgensen, utdyper.

- Der er ingen tvil om at Axenons offering tilfører oss viktig kompetanse innen martech med deres Salesforce-ekspertise og massive erfaring på området. Det gir oss enda flere muligheter til å hjelpe kundene våre med å skape vekst via kundeorientering, sier Jørgensen.

Salesforce er verdens ledende CRM-verktøy med rundte tyve prosent markedsandel, noe som ifølge NoA-toppene er mer enn deres fire nærmeste konkurrenter tilsammen.

Platformen gjør det mulig for selskaper å innhente, håndtere og aktivere kundedata på tvers av kanaler.
Axenon omsatte i 2020 for drøye 21 millioner svenske kroner, og hadde et overskudd på 7,1 millioner. Axenon har 24 ansatte og forventer ifølge meldingen «en fortsatt sterk vekst og tilhørende lønnsomhet i 2021.»