Det norske kontoret til et av landets største reklamekanaler er klar med sine regnskapstall for 2019 og de viser at Google Norge nærmest dobler omsetningen sin med en økning på 174 millioner kroner. Omsetningen ender dermed på «rekordhøye» 351,4 millioner kroner mot 177,9 millioner i 2018.

Det er derimot milevis unna den faktiske omsetningen selskapet skal ha i Norge, hvor flere mediebyråer og reklamekjøpere tidligere har anslått at deres reelle omsetning ligger et sted rundt fire milliarder kroner.

Én av grunnene til den markante økningen i omsetningen skal komme fra posten forskning- og utviklingstjenester, som i 2018 var på magre 20 millioner kroner, mens den for 2019 lå på hele 155 millioner kroner.

På tampen av 2018 anslo forhandlingsdirektør i GroupM, Jarle Thalberg, at de i 2019 for første gang ville bikke fire milliarder i omsetning. 

Les også: Milliardveksten fortsetter for Facebook og Google i Norge

Rekordresultat
I årsrapporten heter det at selskapet genererer omsetning gjennom tjenesteavtaler med andre Alphapet-selskaper, og ved å tilby markedsføring og tjenestestøtte til moderkontoret i Irland, samt levering av forsknings- og utviklingstjenester til det amerikanske Google-kontoret og den Google-eide vindturbin-produsenten, Makani Technologes.

Samtidig som den norgesbokførte omsetningen vokser markant, går også norgeskontoret på sitt første overskudd på tre år med et driftsresultat på 9,4 millioner kroner. Det er også det største driftsresultatet Google har registrert i Norge. 

Årsresultatet ender på rett i overkant av 3,4 millioner kroner etter at Google har betalt en mager skattekostnad på 6,6 millioner kroner til den norske staten. 

Enda ikke ny norgessjef på plass
Etter at Jan Grønbech forsvant ut portene på det norske Google-kontoret, har selskapet enda til gode å annonsere en ny Norges-sjef.

Da Kampanje var i kontakt med Google Norge tidligere i sommer, fortalte de at de enda ikke var i mål med en nyansettelse av Norges-sjef, og at det var en pågående prosess. 

Les også: Jan Grønbech gir seg som Google-sjef

I 2019 hadde selskapet 57 ansatte, hvorav 48 var ansatt innen salg og markedsføring, mens seks ansatte jobbed med forskning og utvikling. Totalt sett hadde norgeskontoret en økning i antall ansatte på syv stykker.

Kampanje har forsøkt å komme i kontakt med Google Norge uten hell.