Piano Software B.V ønsker å kjøpe alle aksjene i det norske teknologiselskapet Cxense. Det kommer frem i en børsmelding mandag morgen.

Piano Software vil sikre seg aksjene gjennom et kontanttilbud på 16,00 kroner per aksje, som representerer en premie på cirka 152 prosent sammenlignet med sluttkursen 2. august, skriver Hegnar.no.

Styret i Cxense anbefaler aksjonærene å akseptere tilbudet og prisen verdsetter den totale aksjekapitalen i Cxense til cirka 351 millioner kroner.

- Vi har blitt imponert over lederteamet i Piano og selskapets høye vekst og betydelige utvikling de siste årene. De har en flott visjon for videre utvidelse, med Cxense som gir betydelig verdi for den reisen. Cxense og Piano er to meget komplementære virksomheter når det gjelder produktegenskaper, geografisk fotavtrykk og når det gjelder de respektive teamene, sier styreleder Lars B. Thoresen i Cxense i meldingen.

Cxense tilbyr innsiktsanalyser og personaliseringstjenester for medieselskaper og på eiersiden finner man selskaper som Polaris Media, Ferd AS, ASAH AS, Norron Asset Management og Aker Capital AS