Onsdag morgen la sportskjeden XXL frem et brutto driftsresultat på 55 millioner kroner av en omsetning på to milliarder kroner.

I kvartalsrapporten står det videre at e-handelen økte med snaue ni prosent til 325 millioner kroner i første kvartal opp fra 298 millioner kroner i første kvartal i fjor.

I rapporten heter det at «e-handel fortsetter å bli en stadig større del av XXL og salget her star nå for 16,1 prosent av gruppens totale inntekter i første kvartal 2019».

Sammenlignet med første kvartal i 2019 var tilsvarende andel på 14,4 prosent.

- XXL fortsetter kontinuerlig å fornye og styrke tilbudet innenfor e-handel og organisasjonen har I løpet av kvartalet rullet ut personaliserte landingssider i alle land, jobbet med flere nye tjenester på nettsiden som blant annet inkluderer mersalg ved check out, nye sorteringsfiltre og forbedrede bilde- og videokvalitet, heter det i rapporten.

XXL skriver at omni-kanaltenkningen er viktig ikke bare for å øke e-handelssalget, men også for å øke trafikken til butikk. Sportskjeden er med sin nye CRM-plattform klar til å samle data både fra nettet og i fysiske butikker slik at man kan forholde seg til en og samme brukerprofil uavhengig av shoppingpreferanser. Dette vil ifølge kjeden gjøre det enklere for XXL å utnytte personalisert segmentering og optimalisere markedsaktivitetene. XXL er en av Nordens raskest voksende omnikanal-sportskjede med virksomheter både i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Østerrike.

Selskapet har den siste tiden bygd opp et nytt digitalt team i Oslo for å beholde sin markedsposisjon inn i fremtiden og gjøre seg enda mer attraktiv for forbrukerne. XXL ansatte i kvartelet også en ny markedsdirektør i Jakob Olsbø. Han kom fra jobben som global markedsdirektør i Circle K, og har hatt flere lederstillinger i det som tidligere het Statoil Fuel & Retail, Shell International og Egmont.

- Dette er en bransje og et selskap som jeg synes er kjempespennende. Jeg har vært 20 år i bensin og convenience, så det er morsomt å prøve noe annet, og så er det digitale skiftet veldig spennende for meg. Jeg tror jeg kan ta med meg en god del rundt CRM og den biten fra Circle K. Jeg og teamet har bygget opp Extra Club i Circle K med mer enn fem millioner medlemmer i Europa, sa Olsbø til Kampanje.

Les også: XXLs nye markedsdirektør bytter ut bensin med ball

I fjor på samme tid endte omsetningen på 2,07 milliarder kroner og driftsresultatet på 51 millioner kroner. Det betyr at omsetningen svekket seg med omtrent tre prosent fra første kvartal 2018, men at kjeden klarte å økte bruttomarginen.