Elkjøp fortsetter satsingen på e-sport. De har allerede inngått en sponsoravtale med Norges største e-sportlag, Nordavind DNB. Nå går de også inn som sponsor av det norske e-fotballandslaget. 

- For oss er gamere en viktig målgruppe. Ikke bare er de kresne innkjøpere av gamingutstyr i dag, men vi vet at de også blir storforbrukere av forbrukerelektronikk i fremtiden. Å knytte oss opp imot de norske e-sportlagene, og særlig FIFA, allerede i dag er viktig og riktig for oss, sier Nils Martin Øyo, gamingansvarlig i Elkjøp Norge.

Han tror fotballspillet FIFA kan skape bro mellom «vanlig» sport og e-sport.

- Fotballspillet FIFA er et av de aller mest populære spillene i Norge. Det skaper stort engasjement både blant våre ansatte og de som kun spiller hjemme i sofaen. Det er jo de som egentlig - hvert fall i sitt eget hode - er Norges beste FIFA-spiller, sier Øyo.

Han forteller at de blant annet kommer til å arrangere en egen Elkjøp-turnering i samarbeid med Sony Mobile som vil være en del av kvalifiseringen til NFFs norgesmesterskap.

Norges Fotballforbund er også godt fornøyd med avtalen.

- Det har vært en lang prosess, men vi er veldig godt fornøyd med å få Elkjøp med på laget. Og sammen med Sony Mobile kommer dette til å bli et meget bra samarbeid. Elkjøp deler våre ambisjoner når det gjelder å utvikle e-fotball i Norge, Europa og resten av verden, sier ansvarlig for e-fotball i NFF, Mats Theie Bretvik.

Fra før er Santander og Telenor inne som partnere for e-fotball, mens TV 2 har kjøpt rettighetene til å vise landskampene.