Historien er i ferd med å gjenta seg selv – nok en gang. Store mega-transaksjoner og oppkjøp kollapser etter kort tid, og denne gangen er Verizons drøm om å skape en digital annonsegigant som ser ut til å bli lagt i ruiner.

Ifølge Financial Times forlater nå den amerikanske telekjempen sine vekstmål som skulle skape en digital konkurrent til Facebook og Google i reklamemarkedet. Da selskapet var i Norge i 2016 var tonen langt mer aggressiv.

- Målet vårt er og nå to milliarder brukere og bli verdens viktigste adtech-selskap på mobilen, sa Zac Pinkham ubeskjedent til Kampanje den gangen.

Les også: - Målet vårt er to milliarder brukere 

Det var i 2015 at Verizon la 4,4 milliarder dollar på bordet for AOL før de året etter bladde opp enda mer for Yahoo og la de to satsingene i den nye merkevaren Oath.

Tredjekvartalstallene viste et nytt fall i inntektene til Oath og denne gangen på hele syv prosent. USAs nest største telekomselskap innrømmer nå at man vil mislykkes med å nå målet om en omsetning på ti milliarder dollar i 2020.

Til sammen brukte Verizon nesten ti milliarder dollar på de to oppkjøpene.  I dag nedskrives disse verdiene med nesten fem milliarder dollar. Også her hjemme har en lignende hendelser  da Telenor måtte nedskrive hele Tapad-kjøpet på over tre milliarder kroner. 

Verizon sier nå at de heller vil fokusere på den tradisjonelle telekomvirksomheten og heller bygge enda raskere telenett.

Det amerikanske telekommarkedet er utsatt for en heftig priskrig etter at T-Mobile kom inn på markedet. Responsen på dette fra de etablerte aktørene har vært store mega-oppkjøp som AT&Ts kjøp av Time Warner og nå Verizons dreining tilbake mot infrastruktur og vekk fra medier og en mer «disiplinert strategi».   

Verizon har stengt strømmetjenestene go90 til en kostnad på over 750 millioner dollar.  

Analytikere sier at Verizon nå vil forsøke å selge ut mediedivisjonen så raskt som mulig.

- Strategien rundt Oath har ikke fungert. Tim Armstrong (Oath-sjefen, red. Anm,) som var hjernen bak Oath har forlatt selskapet. Jeg tenker at de vil forsøke å selge denne forretningsdivisjonen så raskt som mulig, sier Jonathan Chaplin, en analytiker i New Street Research til Financial Times.