I årets Byråprofil-undersøkelse har Kampanje igjen spurt annonsørene hvilken bransjepersonlighet de mener har den mest interessante stemmen. Redaksjonen i Kampanje har valgt ut kandidatene, og deretter har Kantar TNS har hentet inn svarene i forbindelse med de øvrige spørsmålene til Byråprofil-undersøkelsen.

Les også: «Sweet 16» for Try - går igjen helt til topps i Byråprofil

Også i år er det Byråprofil-mester Kjetil Try som scorer høyest, men han får fortsatt tøff konkurranse fra Confrere-gründer Ida Aalen som forsvarer sin andreplass. 

Les mer: Ida Aalen bygger opp sin nye start-up med eks-kollegaer fra Netlife

- Litt overrasket
Selv om hun er glad for oppmerksomheten, må Aalen erkjenne at tittelen «reklame- og kommunikasjonsbransjens nest mest interessante stemme» kanskje ikke får plass på visittkortet.

- Det er sikkert den lengste tittelen jeg har i noen som helst sammenheng, men det er hyggelig å ikke ha falt ned på lista, det er jeg glad for, ler Aalen.

Hun har ikke selv noe godt svar på hvorfor hun gjør det så bra i denne undersøkelsen.

- Jeg er litt overrasket, for jeg føler ikke at jeg er mye ute og sier så mye. Jeg skriver jevnlig i Dagens Næringsliv, så det kan jo hende det er noen som leser det. sier hun.

Se hele listen med navn på bransjens viktigste stemmer lenger ned i saken

- Ikke akkurat en beskjeden person
- Du er den eneste kvinnen på topp 6, og du er i en mannsdominert bransje, er det noe du tenker over?

- Gjennom hele livet mitt har jeg aldri tenkt over at jeg er jente eller kvinne, og jeg er veldig heldig som ikke har trengt å tenke på det, men da jeg kom inn i teknologibransjen tenkte jeg; «herregud, så mye menn det er overalt». Så nå ser jeg det mye bedre i andre sammenhenger også, sier hun.

- Jeg er ikke akkurat en beskjeden person, derfor har det vært lett for meg, men jeg tror alle som tar mye plass, inkludert meg selv,  må være flinkere til å gi plass til de som ikke er like breiale.

Her er bransjens seks mest interessante stemmer ifølge norske annonsører:

1

Kjetil Try

2

Ida Aalen

3

Torgeir Waterhouse

4

Hans Petter Nygaard-Hansen

5

Even Aas-Eng*

5

Hans Geelmuyden*

* Delt femteplass.

Se videointervju med Ida Aalen fra Byrådagen her.