De ansatte ønsker mer åpenhet i selskapet så de kan forstå de moralske konsekvensene av det arbeidet de utfører, skriver The New York Times.

Avisen har fått en kopi av brevet som 1.400 ansatte har undertegnet. Det sirkulerer i interne kommunikasjonskanaler i Google. I brevet heter det at utviklingen av en søkemotor spesielt tilpasset Kinas ønske om sensur og kontroll reiser moralske og etiske spørsmål.

- Slik det er i dag, har vi ikke tilstrekkelig informasjon til å fatte etisk begrunnede beslutninger om det arbeidet vi gjør, og de prosjekter vi deltar i, og det arbeidsforholdet vi har til Google, heter det i brevet.

Google trakk sin søkemotor fra det kinesiske marked for åtte år siden på grunn av sensur og hacking. Det nye prosjektet er allerede omtalt i flere medier og går under «Dragonfly». Googles ledelse har ikke kommentert oppslagene.

(©NTB)