Ole Morten Damlien er tilbake i konsulentbransjen og Accenture etter fem år i Creuna. Damlien sluttet i Creuna i fjor høst og er dermed den foreløpige siste Creuna-toppen som går til en konsulentbransje på jakt etter kommunikasjonskompetanse.

Nylig fikk tidligere markedsdirektør i Creuna Eirik Norman-Hansen jobben med å bygge opp byrået Itch Design sammen med konsulentselskapet Acando.

Les også: Konsulentkjempe vil inn på byråmarkedet – henter Norman Hansen

- Som tidligere Accenture-ansatt vet jeg hvilken enorm kraft selskapet representerer. Når jeg nå skulle videre etter veldig lærerike år ute var det naturlig å gå i dialog med Accenture igjen, sier Ole Morten Damlien.

I Accenture skal Damlien bistå norske virksomheter fra en rekke forskjellige bransjer med omstilling til en stadig mer digital hverdag.

- Vi merker et kraftig sug i markedet etter digital kompetanse. I Accenture skal jeg fungere som et bindeledd mellom de nye og innovative løsningene markedet etterspør, og den tunge teknologien som ligger i bunnen. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med flinke Accenture-kollegaer og hjelpe spennende kunder til å ta de rette valgene, sier Damlien.

Henter fra byråene
Dermed fortsetter de store konsulentgigantene som Deloitte og Accenture å hente inn folk med kommunikasjons- og byråefaring. Tidligere har Kampanje blant annet omtalt rekrutteringen av Christoffer Nøkleby til Accenture og Deloittes byråsatsing.

Les også: Skal bygge Deloittes norske byrå-satsing

Les også: Konsulentgigant henter PR-sjefen til Mercedes-Benz

- Er din hjemkomst til Accenture en del av denne satsingen?

- Ja, helt klart og dette er ikke bare en oppstart. Dette skjer nå. Etter og ha fulgt Accenture fra sidelinjen i Norge, er det klart at Accenture lenge har ligget i fornt på det som er en digital vilje til problemløsning. Slik jeg ser har Norge og Norden vært litt sent ute, men når de først skjer så kommer de veldig hardt og veldig tungt, sier Damlien.

- Kommer byråene til å merke denne opptrappingen fra konsulentselskapene?

- De merker det ved at mange flinke folk tar i mot forespørslene som kommer. De store selskapene trenger den spesial kompetansen som disse byråene har vært med på å utvikle. Så all ære til de byråene som har vært opptatt kundeopplevelser og design. De har vært veldig frempå.

Han mener byråene nå må svare med «å være fremoverlente på nye områder som de store ikke kan følge like raskt».

En av dem Damlien skal jobbe tett med i Accenture, er nettopp den tidligere PR-sjefen i Mercedes-Benz, Christoffer Nøklebye.

- Han er en dem som har vært i nesten alle møtene jeg har vært i så langt og det har vært en sann fornøyelse og møte ham.

- Blir blodig alvor
I tillegg blir Damlien nå å kjempe med gamle kollegaer i både Creuna og nye oppstartsbyråer som Itch Design som tidligere markedsdirektør Eirik Norman Hansen altså skal lede.

- Dette blir blodig alvor når vi ser hvordan kunstig intelligens og maskinlæring åpner opp sjangeren vi tradisjonelt har jobbet for en mer kundesentrisk problemløsning og økt oppmerksomhet rundt produktforbedringer og produktivitet.

- Hvordan blir det å konkurrere med gamle kollegaer?

- Det blir bare morsomt å konkurrere og selv om vi sikkert kommer til og møtes i en eller annen konkurranse så føler jeg at vi ikke skal det heller fordi markedet er så stort. Men det blir morsom.