Ikke lenge etter at konsernsjef Arne Hjeltnes i Creuna mistet sin toppsjef forsvinner også nestsjefen, markedsdirektør Eirik Norman Hansen. Dermed må Hjeltnes ut på en ny direktørjakt.  

Les også: Creuna-sjefen slutter etter fem år

Norman Hansen sier hans beslutning om å slutte ikke har ført til noe «vondt brudd» med Creuna, men at han har fått muligheten til å være med å bygge opp noe helt nytt i Norge.

Det svenske konsulentselskapet Acando har nemlig bestemt seg for å gå inn på det norske markedet, med en nysatsing de kaller Itch.design. Eirik Norman Hansen er hentet inn for å lede den nye satsningen.

- Det blir både rart og vemodig å forlate Creuna hvor jeg har hatt det helt fantastisk i nesten 11 år, men jeg er utrolig klar for å ta fatt på denne fantastiske oppgaven, og ser frem til en spennende og utfordrende reise i tiden som kommer, sier Eirik Norman Hansen.

Itch er ifølge Norman Hansen et digitalt design- og innovasjonsbyrå som ble startet av Acando i februar 2016 med kontor i Stockholm. Byrået skal ta utgangspunkt i brukeren og ny teknologi heter det seg og skal arbeide med alt i fra rådgivning og tjenestedesign, til prototyper og visualisering.

- Vi er meget fornøyde med å få Eirik Norman Hansen med på laget. Han har et stort engasjement og lang erfaring som våre kunder vil nyte godt av. Kombinasjonen av hans inngående forretningsforståelse, samt kunnskap om strategi, design, brukeropplevelser, web og kommunikasjon, gjør at han er en person som passer meget godt til å bygge opp Itch i Norge, sier Sven Ivar Mørch, administrerende direktør i Acando Norge.

Eirik Norman Hansen kommer fra stillingen som Markedsdirektør i Creuna, hvor han har vært de siste 11 årene. Han har både jobbet på kundesiden og i byrå, og har nesten 20 års erfaring fra bransjen.

- Vi skal bygge et design og innovasjonsbyrå som først og fremst skal fokusere på å skape fantastiske kunde- og brukeropplevelser. Vi vil jobbe både med rene nettbaserte ting og med utforming og digitalisering i den fysiske verden, sier han.

- Blir dere en konkurrent av din gamle arbeidsgiver Creuna? 

- På sikt kan vi nok bli en konkurrent på deler av det Creuna gjør, men til å begynne med tror jeg vi kommer til å konkurrere om litt forskjellige kunder, sier Norman Hansen. 

Det er ingen tvil om at byrået dermed vil bli en konkurrent av eksisterende byråer som Norman Hansens tidligere arbeidsgiver Creuna og deres konkurrenter Making Waves, men også de nye byråsatsingene til de store konsulentselskapene Deloitte Digital og Accenture Interactive.

Den skarpe leser vil også huske på at den nye lederen til Deloitte Digital, ledes av Karine Storaker Braaten, tidligere ledet et byrå med samme navn som Itch Design. Etter at Storaker Braaten sluttet i Mobiento startet hun opp Itch sammen med partneren Thomas Hegge. Senere sluttet både Braaten og Hegge og gikk til Deloitte og Itch endte opp som et et konkursbo.

Les også: Skal bygge Deloittes norske byrå-satsing

Norman Hansen sier det ikke er noen forbindelser mellom Itch Design og gamle Itch og at navnelikheten er helt tilfeldig. Ifølge Norman Hansen var Itch Design allerede lansert i Sverige og så lenge Itch i Norge er avviklet vil det ikke by på noen problemer, mener han.