Schibsteds fire norske abonnementsmediehus - Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen - passerte denne uken 100.000 digitale abonnenter.

- Dette har vært en av våre virkelig store mål for 2016. De fleste trodde det var umulig for oss å nå 100.000  digitale abonnenter før året var omme. Nå klarte vi det allerede i starten av oktober, og det er rett og slett fantastisk moro! sier kommersiell direktør for forretningsområdet Schibsted Norge Abonnementsmedia, Tor Jacobsen, til Kampanje

- Eksplosiv vekst
Han forteller at abonnementssalget har skutt fart i 2016.

- Veksten har vært eksplosiv, vi startet året med 53.000 rene digitale abonnenter, nå ni måneder senere har vi passert den magiske 100.000-grensen.Veksten digitalt bidrar også til en solid vekst i antall betalende abonnenter totalt for første gang på mange, mange år.

Han understreker at brukerinntekter vil bli stadig viktigere for Schibsted Norges mediehus og bransjen for øvrig. Abonnementsavisene har nettoinntekter på 150-160 kroner per digitalabonnent per måned. Det tilsvarer totalt 192 millioner kroner i året. Abonnementspriser er 199 kroner per måned, men så tilbyr også avisene abonnement til lavere priser i forbindelse med kampanjer. Inntektene fra digitalabonnement vil uansett være i hundremillioner-klassen.

- Selvsagt lenge til vi er i mål
Abonnementsutviklingen gjør Jacobsen optimistisk.

- Mediebransjen står fremdeles overfor en rekke utfordringer, men dette er i hvert fall noe som gir meg fremtidstro. Brukerbetaling blir stadig viktigere for oss og mange andre, vi ser at folk er villig til å betale for kjernen av produktet vårt og det er selvsagt veldig gledelig. Denne trenden ser vi også i bransje etter bransje som for eksempel musikk og film: Folk blir stadig mer vant til å betale for innhold og det er abonnementsmodellen som driver veksten. Vi tror at dette bare er starten på en fantastisk spennende utvikling, det er selvsagt lenge igjen til vi er i mål, sier Jacobsen.

Nå kommer de yngre abonnentene
Jacobsen forteller at abonnementsavisene merker stadig større betalingsvilje blant yngre lesere.

- Det er utrolig gledelig også å se at de nye abonnentene som kommer inn er betydelig yngre – svært mange er mellom 25 og 40 år - og det er også flere kvinner blant digitalabonnentene enn på papir. Det som er enda mer gledelig er at de betaler 199 kroner per måned. Vi ser en høy betalingsvillighet for våre aviser også blant de unge, så  selv om dette alene ikke er nok til å sikre økonomien i mediehusene våre fremover,  er det definitivt et stort skritt i riktig retning, sier Jacobsen.

Digitalabonnenter gir også verdifulle data i kampen om annonsekroner og leserne.

- Det at stadig flere av brukerne våre er innloggede og abonnenter gjør også at vi har betydelig bedre data på brukerne våre, noe som igjen gir oss mulighet til å utvikle nye og spennende produkter både i annonsemarkedet og i konsumentmarkedet, sier Schibsted Norge-direktøren.