Det norske IT-selskapet Cxense ASA har kjøpt mediedivisjonen til det Boston-baserte selskapet Ramp for 10 millioner amerikanske dollar, litt over 84 millioner kroner. Dette er det andre store kjøpet Cxense ASA har gjort i USA på kort tid.

Cxense ASA gjennomførte nylig en rettet emisjon på 80 millioner kroner, dette ga selskapet penger til å gjennomføre kjøpet, i tillegg til å styrke egenkapitalen og gjøre andre grep som styrker selskapets konkurransekraft.

Les mer herIT-selskap hentet 80 millioner kroner

Cxense jobber for å gjøre medier, e-handelsbedrifter og merkevarer i stand til å ta kontroll over egne data for å levere relevante og persontilpassede brukeropplevelser. På kundelisten til selskapet står mediehus som The Guardian, Bonnier, Wall Street Journal, Forbes og Amedia. Oppkjøpet har utvidet kundelisten til selskapet med navn som ABCNews, Fox Sports, Meredith Digital og Nascar. 

- Å levere persontilpasset innhold online har blitt svært viktig for selskaper som ønsker å engasjere sine kunder, øke verdien på egen merkevare og bli mer lønnsom. Video er sentralt for å engasjere publikum i en mobilbasert online verden, sier administrerende direktør Ståle Bjørnstad.

- Cxense øker dramatisk sine markedsmuligheter ved dette oppkjøpet. Det gir oss langt større muligheter til å betjene det kraftig voksende digitale videomarkedets etterspørsel etter effektive annonser i USA og globalt. Nå er vi posisjonert for å hjelpe mediehus og andre digitale virksomheter til å maksimere deres verdier.

Tidligere administrerende direktør i Ramp, Tom Wilde, blir nå Amerikasjef for Cxense.