Før jul ble det kjent at Dressman hadde inngått en avtale med fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic om å lage en kolleksjon med sportsklær for kleskjeden. Nå har Varner-gruppen hentet inn tidligere McCann-topp Jens Bonesmo for å lede markedsarbeidet i det nystartede selskapet Varner Ibrahimovic.

- Men jeg kan ikke si noe mere om selskapet. Som jeg sa da jeg sluttet i McCann; jeg ønsker å være med på å bygge noe nytt. Og det får jeg med Varner Ibrahimovic, sier Bonesmo til Kampanje.

Jens Bonesmo sluttet i McCann høsten 2014 etter to krevende år i sjefsstolen. Nå er Bonesmo tilbake i reklame- og markedsføringsbransjen, men denne gangen på annonsørsiden.

Les også: McCann-sjefen slutter

- Det er veldig gøy å få jobbe med fag og utvikling og innenfor retail. Det viktigste jeg har med meg fra reklamebyrå og design er helt klart min merkevarekompetanse, tror han.

Tar oppgjør med «pappakroppen»
Men Bonesmo skal også jobbe med merkevaren Dressmann, kan han avsløre.

- Jeg sitter også i en utviklingsgruppe som jobber med merkevaren Dressmann. Der har jeg hatt ansvar for den kampanjen som snart er ute, sier han.

Den nye kampanjen sparkes i gang på søndag, og da har en splitter ny reklamefilm premiere på TV 2. Kampanjen er europeisk, og kommer til å gå i de nordiske land pluss Østerrike.

- Vi har to mål med kampanjen; selvsagt å selge mer undertøy, men også å sette fokus på det ensidige bildet av kropper og idealer som moteindustrien har laget. Vi har fått utført en undersøkelse som viser ganske gufne tall på hvor opptatt menn er av kropp. De er faktisk mer opptatt av kropp enn sin egen økonomi. Det har kanskje Dressmann til dels vært med på å skape, sammen med moteindustrien, sier Bonesmo.

(Artikkelen fortsetter etter videoavspilleren)

 

Fordi Dressmann er en kleskjede som selger klær i alle størrelser, følte man et ekstra ansvar for å ta et oppgjør med et usunt kroppsideal for menn.

- For Dressmann som er en butikk for alle menn i alle kroppstyper, føles det naturlig å vise et mangfold av kropper. Tykke, tynne, høye, lave. Vi vil vise menn som de er.

- Kan en sånn kampanje gjøre en forskjell?

- Jeg tror det. Dressmann er en tung aktør og vi er først ute med en slik kampanje rettet mot menn, sier Bonesmo.

Ny byråforbindelse
Det er ikke første gang Bonesmo jobber i Varner. Før den gamle McCann Worldgroup-sjefen begynte i reklamebransjen, jobbet han nemlig i Varner hvor han blant annet hadde ansvaret for in-house byrået Sprint, før han gikk over til Leo Burnett.

Nå setter han imidlertid bort byråjobbingen til et nytt reklamebyrå i Dressmann-sammenheng. I arbeidet med den nye kampanjen, har det svenske suksessbyrået Forsman & Bodenfors kommet inn og det er også de som har laget den nye reklamefilmen. Dressmann har lenge vært kjent for å i liten grad benytte seg av reklamebyråer, men hatt ressurser internt som har laget materiell.

Kun én gang tidligere har Dressmann forsøkt seg med et norsk reklamebyrå og det var med nettopp McCann, der altså Bonesmo noen år senere ble sjef.

- Vi valgte byrået Forsman & Bodenfors denne gangen, men har ikke sagt noe om fortsettelsen. Men det stemmer at dette markerer et skille på hvordan vi jobber med reklame, bekrefter Bonesmo overfor Kampanje.

Kampanjen vil gå på tv, samt vært sterkt representert i butikk og på sosiale medier. Musikken i filmen er en ny-innspilling av sangen «Just the way you are».