- Jeg har hatt noen veldig fine år i TV 2, og jeg er veldig glad i alle vennene jeg har fått der. Men noen ganger dukker det opp noen kreative miljøer med en kompetanse og erfaring som treffer en nerve i markedet. Det har NPG Sport & Communication gjort. Jeg har jobbet med flere av folkene her før, og vet hva de står for, sier Eskil Andreassen, i en pressemelding.

Den tidligere Monday Sport-toppen går fra TV 2 til det nyetablerte sportsbyrået NPG Sport & Communication. Andreassen går han inn i en ny rolle som forretningsutvikler og skal bistå sponsorer og idrettsforbund med å utvikle kommersielle konsepter og innholdsprodukter. 

- Vi er veldig glade for å få med Eskil på laget. Han har lang erfaring både fra idrettsverden og TV-bransjen, og har bygget opp de kommersielle produktene rundt flere av Norges aller største TV-rettigheter, sier Espen Skoland, administrerende direktør i NPG Sport & Communicaion.

Les mer: Tidligere Discovery-sjef blir partner og rådgiver i sportsbyrå: - Han er komplett

Andreassen har blant annet jobbet med Eliteserien, både for Discovery og TV 2.

- Han er kanskje den personen i Norge med mest erfaring i å utvikle og innlemme sponsorinnhold på nye og tradisjonelle medieflater, på en måte som bidrar til verdiskapning både for næringslivet og idretten. Den kreativiteten blir mer og mer etterspurt, både av sponsorer og særforbund nå som mediebransjen går tøffe tider i møte. Hverken sponsorer eller særforbund kan forvente tradisjonell TV-eksponering på nivået man er vant med fremover. Da må man tenke nytt, legger  Skoland til.

Andreassen kommer fra rollen som prosjektleder for norsk fotball i TV 2. Han har tidligere vært Head of Business Development i Monday Sport og har i tillegg jobbet for Discovery, Norsk Toppfotball, Fotball Media og bygget opp Vizrts operasjon i sub-Sahara Afrika. Han gleder seg til å komme i gang med nye prosjekter.

- Når et selskap på så kort tid plukker opp noen av de mest prestisjetunge og omtalte prosjektene i idrettsverden, kribler det jo litt ekstra etter å komme i gang, sier Andreassen.

Han vil fortsette å jobbe for TV 2 frem til april 2024.