Blekket er knapt nok tørt på en helt ny avtale mellom Discovery-gruppen og RiksTV. Avtalen innebærer at RiksTVs kunder fortsatt får tilgang til kanaler som TVNorge, Max, Fem, Vox og de andre Discovery-kanalene. RiksTVs kunder vil også kunne se den nye norske sportskanalen Eurosport Norge når kanalen lanseres torsdag denne uken.

- Vi er veldig fornøyde med å ha landet en ny avtale med RiksTV. RiksTV har mye spennende på gang, blant annet deres nye tv-app, som gir seerne muligheten til å se tv og film på Ipadden, hvor som helst. Vi er glade for å få være en del at dette tilbudet, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks, i en pressemelding.

Også ledelsen i RiksTV, som har rundt 280.000 abonnenter, er tilfreds.

- Vi er også fornøyde med å være i mål med forhandlingene vi har hatt med Discovery-gruppen. TVNorge og de andre kanalene i selskapet har en spennende høst foran seg. Allerede kommende torsdag lanseres Eurosport Norge – et nytt tilbud til alle sportsinteresserte som vi i RiksTV er glade for å kunne tilby kundene våre, sier administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland, i meldingen.

Penger er stridens kjerne
Etter det Kampanje forstår skal forhandlingene mellom det amerikanske tv-konsernet og RiksTV, som er eid av NRK, TV 2 og Telenor, ha vært meget krevende. For RiksTV er det uhyre viktig å ha Discovery-kanalene i sin portefølje, særlig TVNorge. For Discovery er avtalen viktig fordi den sikrer verdifull distribusjon, som igjen gir markedsandeler og reklameinntekter. Men som i tilsvarende stridigheter mellom TV 2 og Telenor-eide Canal Digital og danskeide Get, har stridens kjerne vært hvor mye RiksTV skal betale for retten til å distribuere Discovery-kanalene.

Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks, er ordknapp om forhandlingene og tv-konsernets jakt på større distribusjonsinntekter. Om de tøffe forhandlingene med RiksTV sier han dette:

- Vi kommenterer aldri detaljene rundt slike forhandlinger. Men det er vel ikke veldig uvanlig at det er litt temperatur når to parter forhandler. Vi har et godt samarbeid med RiksTV, sier han til Kampanje.

Har ikke Eurosport-avtaler med Get og Viasat
Hvor mye mer RiksTV skal betale for å sende Discovery-kanalene enn tidligere holder Skoland tett om:

- Vi kommenterer aldri innholdet i slike avtaler, eller utsikter for disse. 

Den rykende ferske RiksTV-avtalen sikrer økt distribusjon for Eurosport Norge. Fra før har Discovery avtale om Eurosport-distribusjon med Canal Digital (parabol og kabel). Fortsatt gjenstår det å komme til enighet med betydelige distributører som Get og Viasat. 

- Vi ønsker oss så bred distribusjon som mulig, og jobber fortløpende med å få på plass avtaler med de fleste store distributører. Vi er veldig fornøyde med å ha med oss både Canal Digital Parabol, Canal Digital Kabel og RiksTV så langt, sier Skoland til Kampanje.

Les også: Billigst tv-fotball på Canal Digital