2014 var omsetningsmessig et godt år for norske komikere. Det skriver Finansavisen, som har gått gjennom de private selskapene til noen av landets mest profilerte komikere, i dag.

Ifølge Finansavisen tok komiker Sigrid Bonde Tusvik ut nesten 2,3 millioner i lønn og utbytte fra sitt private selskap Sigtus. Selskapet Sigtus hadde i 2014 driftsinntekter på 3,6 millioner. Det er en økning på 2 millioner siden 2013.

Bonde Tusvik er komikeren som tok ut mest, etterfulgt av Atle Antonsen og Linn Skåber.

Ifølge avisen økte Atle Antonsen omsetningen i sitt private selskap Pancafe med nesten 40 prosent. Fjorårets inntekt for selskapet var 3,6 millioner, og Antonsen tok ut 1,4 millioner i lønn og utbytte.

Årsaken til at flere komikere og tv-personligheter høster så gode inntekter er at de tar flere konsulentoppdrag ved siden av oppdrag på tv-skjermen.