Artikkelen blir oppdatert. Kampanje kommer med mer.

I april varslet amerikanske Discovery Networks at de kvitter seg med radiovirksomheten drøye to år etter at de kjøpte SBS Nordic for 1,7 milliarder dollar.  SBS Radio når ut til mer enn 10 millioner mennesker daglig i Sverige og Danmark, Norge og Finland, og står bak kanaler som Radio Norge, svenske Mix Megapol, danske Nova og finske Iskelmä.  

Kjøperen var det tyske, familieeide Bauer Media, som blant annet eier mer enn 60 kommersielle radiokanaler i Storbritannia, inkludert nasjonale merkevarer som Kiss, Magic og Absolute Radio og lokale stasjoner som Bauer City Network,.

- Norge er helt i front i radioutviklingen i Europa, dere har jo allerede satt en dato for slukkingen av FM-nettet og overgangen til digitalradio. Vi tror Bauer Media kan lære mye av det norske markedet og av de ansatte i SBS Radio, sa Dee Ford, som er toppsjef for Bauer Media Radio i Storbritannia, til Kampanje i juni.

Les mer: Ny Radio Norge-eier skal snu tapssluk

Nå er også salgssummen klar. Ifølge Discovery Communications ferske kvartalsrapport ble radiodriften solgt til Bauer for 71 millioner euro, eller rundt 650 millioner kroner.

Det utgjør 4,6 prosent av det hele SBS ble verdsatt til da Discovery kjøpte selskapet i 2013.

Normal pris vil være rundt åtte-gangeren av bunnlinje. Hvis resultatet for i fjor landet rundt pluss seks millioner euro - det vil si rundt 54 millioner kroner, så kan Bauer Media ha betalt en ok pris. Men det krever at man leverte langt bedre i Sverige, Danmark og i Finland enn det som var tilfellet i Norge.

I fjor var underskuddet i Radio Norge på bare 3,8 millioner kroner, men kanalen har siden 2010 tapt 97,4 millioner.

Tror på digital blomstring
Dee Ford har tidligere uttalt til Kampanje at hun tror det er fullt mulig for flere enn P4 å tjene penger på kommersiell radio i Norge.

- Ja, det tror jeg absolutt. Digitaliseringen av radio vil gi radiobransjen større og bedre muligheter til å drive kommersiell radio, sier sa hu og fortsatte:

- I 2009 hadde The Absolute Radio (eid av Bauer Media siden 2012) 1,7 millioner lyttere og 12 millioner lyttertimer. I 2015 er det steget til fire millioner lyttere og 30 millioner lyttertimer. Digitalradio gir radiobransjen muligheten til å øke lyttertallene, ja, til å utvide radiopublikummet, produktutvikle innholdet og få det ut til langt flere lyttere enn det som er mulig med analog radio, bygge merkevarer og øke inntektene. Det er ingen tvil om at digitalradio gir økte inntekter og vi lanserer ingen kanaler før vi er sikre på at de kan oppnå disse målene.

Har tapt hundrevis av millioner
Helt siden daværende kulturminister Valgerd Svarstad Haugland under en svært dramatisk pressekonferanse 20. desember 2002 fratok P4 konsesjonen til riksdekkende, reklamefinansier radio og ga den til den nye aktøren Kanal 4, har mye gått på tverke for radiokanalen.

Under skiftende eierskap og nye navn har kanalen som i dag heter Radio Norge tapt 600-700 millioner kroner. Daværende Kanal 24 tapte 480 millioner kroner i løpet av fire år. For TV 2 alene beløp tapet seg til 390 millioner kroner. Også etter at SBS kjøpte radiokanalen fra TV 2 i desember 2007, har de store milliontapene fortsatt år for år, med unntak av 2009.