Den internasjonale olympiske komité (IOC) annonserer i dag at Discovery Communications, som eier de norske tv-kanalene Eurosport og TVNorge, får tildelt alle OL-rettighetene fra 2018 til 2024. Rettighetene gjelder for tv og alle andre plattformer.

- Dette er en historisk dag for oss. Vi er stolte over å kunne legge de olympiske ringene til Discovery Communications’ innholdspakke. Denne langtidsavtalen med IOC bekrefter Eurosports posisjon som Europas ledende sportskringkaster, og vil styrke Eurosports tilstedeværelse på alle plattformer vesentlig. Med Eurosports stolte og lange tradisjon for å vise idrettsgrenene det konkurreres i under OL, er dette en perfekt match, både redaksjonelt og strategisk, sier David Zaslav, sjef for Discovery Communications i en melding.

Sjef for Discovery Networks International, JB Perrette, legger til:

- Da vi tok over Eurosport for et år siden, påtok vi oss et langsiktig ansvar for å friske opp og styrke kanalen og merkevaren. Dette er et utrolig spennende skritt videre i denne prosessen. Eurosports unike kompetanse og evne til å levere OL til 50 land, på 20 språk, på flere ulike plattformer, er en viktig seier for alle som er glade i sport. Vi er både begeistret og ydmyke med tanke på å få samarbeide med en av verdens sterkeste merkevarer. Dette er en merkevare som passer perfekt med vårt eget selskaps-DNA ønsket om å engasjere og inspirere mennesker samtidig som vi underholder, sier JB Perrette. 

Betaler over 11 mrd
Discovery har sikret seg de eksklusive rettighetene til en pris av 1,3 milliarder euro eller 11,3 milliarder norske kroner.   Rettigheten gjelder for alle plattformer, inkludert betalt og ikke-betalt tv, internett og mobil, og gjelder for 50 land og territorier på det europeiske markedet. I tråd med retningslinjer fra IOC og lokale markeder, har Discovery forpliktet seg til å sende minst 200 timer gratis fra sommer-OL og 100 timer gratis fra vinter-OL.

- Dette er en betydelig avtale for Discovery og IOC, og vi er glade for å ha Eurosport med som partner. Denne avtalen sikrer bred dekning av de olympiske lekene over hele Europa, ikke minst på grunn av garantien om et omfattende gratistilbud i alle territorier. Discovery og Eurosport har med dette demonstrert en stor forpliktelse overfor de olympiske leker, de olympiske idrettsgrenene og den olympiske bevegelse. Inntektene fra denne langsiktige avtalen vil bli fordelt av IOC ut til den olympiske bevegelses arbeid med å styrke idrettssatsing verden over, sier IOC-president Thomas Bach.