I Gyldendal Litteratur skal Nina Wergeland ha det overordnede ansvaret for forlagets markeds- og salgsaktiviteter. 

Wergeland hentes fra stillingen som leder for rettighetsutvikling og kommersialisering i TV 2 Sporten. 

Hun har tidligere vært byråleder i det Egmont-eide digitalbyrået Sempro. I tillegg har hun hatt flere ledende stillinger i Egmont Publishing, blant annet som salgssjef og som leder for innholdsmarkedsføring.

- Å få muligheten til å jobbe i ærverdige Gyldendal, som er et av Norges ledende forlagshus, er en stor ære. Selskapet er fremoverlent, opptatt av kundens behov og tar sitt samfunnsansvar på alvor. Jeg elsker selv å konsumere bøker i alle formater, og forlagsbransjen har alltid ligget mitt hjerte nært. Muligheten til å jobbe tett med så mange kunnskapsrike- og faglige dyktige mennesker blir en lykke i seg selv. Nedtellingen har startet, sier Wergeland i en melding fra forlaget. 

Anne Cathrine Knudsen, forlagsdirektør i Gyldendal Litteratur, sier at er svært glade for å få med Wergeland på det allerede sterke salgs- og markedsteamet i Gyldendal.

- Nina har dokumentert inngående markedskunnskap og evne til å skape resultater gjennom endring og vekst. Dette blir verdifullt for oss når vi nå skal gjøre alle de sterke Gyldendal-utgivelsene enda mer synlige – både i tradisjonelle og nye kanaler, sier Knudsen.

- Jeg er overbevist om at hun er den rette til å lede dette arbeidet. Nina kommer til et forlagshus med masse kraft, humør og entusiasme og vi gleder oss stort til å jobbe sammen med henne, avslutter hun. 

Wergeland begynner i den nye jobben 23. mai.