265 kandidater kjempet om det Mediacom kalte «Norges Ultimate Deltidsjobb» da mediebyrået jaktet på den beste kandidaten til å drifte Facebook-sidene til Electronic Arts (EA). Det er den nyopprettede avdelingen MediaCom Beyond Advertising (MBA) som har ledet arbeidet med den utradisjonelle ansettelsen, der målet har vært å finne en troverdig kandidat som kan snakke med tilhengerne på en løs og uformell måte. Kun 2.500 kroner ble benyttet i kjøpte medier, altså under en tier per kandidat.

- Vi anbefaler sjelden kundene våre å outsource drift av Facebook-sider, men i dette tilfellet er det helt riktig. Vi søkte etter folk med mye spillerfaring, gode skriveferdigheter og kreative evner. Gjennom dette grepet kombinerer vi våre strategiske ferdigheter som byrå med en person som kan snakke språket til tilhengerne. Fra en shortlist på 12 kandidater kalte vi inn åtte til intervju før vi til slutt landet på Lisa Skaar Næss som i tiden fremover skal jobbe sammen med oss for EA, sier Tord Sollie, ansvarlig for sosiale medier i MBA.

MBA har siden oppstarten i april i fjor hatt en sterk vekst.

- Så langt i år har vi inntekter som er 50 prosent høyere enn hele fjoråret sammenlagt, så det ser ut til at vi har truffet et behov hos mange av våre kunder. Mange av oppgavene vi løser er knyttet til sosiale medier, men stadig oftere er vi involvert i innhold og konsepter der vår oppgave er å utnytte potensialet i en idé fra et medieståsted, enten det er digitalt eller fysisk, sier Ruben Søgaard, administrerende direktør i MediaCom.