Toppsjefen i norske Rubicon, Lasse Hallberg, sier han ikke tror det blir noen store endringer etter at det mandag ble kjent at en av verdens største medieeiere, Rupert Murdoch, har tegnet en intensjonsavtale med sin datter om kjøp av tv-produksjonsselskapet Shine. Konsernet omsatte for rundt 400 millioner amerikanske dollar i 2009.

Shine eier en rekke produksjonsselskap verden over og er store i Norden etter at datteren Elisabeth Murdoch kjøpte Metronome og dermed også det norske tv-produksjonsselskapet Rubicon for et par år siden.

- Shine skal fortsette som vanlig. Dette er «business as usual» for Shine. Men for Shine som gruppe så stiller vi sterkere i den ekspansjonen som har skjedd globalt de siste årene, sier administrerende direktør i Rubicon, Lasse Hallberg, til Kampanje.

- Kreativitet og gjennomføring
Hallberg sier han ikke tror en endring av eierskapet i Shine vil få noen betydning.

- Det er to ting som preger mentaliteten i Shine og det kreativitet og gjennomføring av produksjoner. Det som nå skjer får ingen direkte påvirkning for oss. Vi blir del av et enda sterkere nettverk, sier Hallberg.

- Hva sier du til å få Rupert Murdoch som eier?

- Det er kjempeflott, men Shine kommer fortsatt til å være Liz' (Elisabeth Murdoch, Rupert Murdochs datter, red. anm.) selskap. Dette er ikke noe vi kommer til å merke i det daglige, sier Hallberg.

- Tror du Rupert Murdoch vil bli enda sterkere og mer synlig i Norden fremover?

- Det er ikke umulig, men hva han har av planer aner jeg ikke, sier Hallberg.