I går derimot satte TVNorge to rekorder på de gamle traverne Silje & Sigurd og 71º nord. Også humorserien Sushi satte ny rekord.

– Dette er veldig hyggelig. Det kan virke som om vi er i ferd med å få markedsandelene også på ukebasis på rett kjøl igjen, sier informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth i TVNorge til Kampanje.

71º nord hadde i går sin siste sending for sesongen. Programmet ble sett av 366 000 seere og hadde en markedsandel på 24 prosent. Programmet startet en halvtime tidligere enn vanlig, og hadde få seere den første halvtimen.

Da Hanne Steen Henriksen vant bilen i finaleduellen med Henrik Aase, fulgte hele 530 000 seere med.

Årets sesong har vært den beste noensinne for 71º nord siden starten for tre år siden. Programmet har hatt et gjennomsnitt på 343 000 seere og en snittandel på 23 prosent. Det er i gjennomsnitt 60 000 flere seere enn fjorårets sesong.

Reiseprogrammet Silje & Sigurd hadde tidenes beste seertall i går med 369 000 seere. Det ga en markedsandel på 24 prosent.

– Silje & Sigurd er definitivt over. Silje Stang begynner i P4 igjen, men hva som skal skje med Sigurd, vet vi ikke ennå. Vi vurderer flere reisekonsepter, sier Gjelseth.

Også komiserien Sushi, som til nå ikke har hatt spesielt høye seertall, fikk i går med seg 105 000 seere. Så langt har gjennomsnittet vært 65 000 seere.

Tallene er hentet fra Norsk Gallups tv-meter med hjelp fra researcher Lena Bjerkemoen i TVNorge.]]>