Design handler ikke bare om å skape noe som ser bra ut, men noe som gjør godt – for både kundene og kloden. Designere har derfor en viktig rolle i å forme en verden hvor produkter og tjenester ikke bare oppfyller våre behov, men også fremmer det grønne skiftet.
Det mener Julie Fuglum og Gøril Julin fra NoA Ignite, som er to av foredragsholderne på Kundeopplevelsesdagen 8. februar på Grand Hotel. Her vil de dele sine tanker om hvordan designere kan bruke sine unike ferdigheter – eller 'superkrefter' – for å ta ansvarlige beslutninger som bidrar til et mer bærekraftig samfunn. De vil utforske fire spesifikke 'designsuperkrefter' som de mener er essensielle for å takle 'monsterproblemer' vi står overfor i det grønne skiftet.
Gjennom sitt arbeid representerer Julie og Gøril håp – de er levende eksempler på at design og bærekraft kan gå hånd i hånd for å skape en bedre verden. Hør dem på Kundeopplevelsesdagen for å lære hvordan vi alle kan bidra til denne vitale endringen! Julie kan du høre i podkasten Knepp her.
Design thinking – yay or nay?
Design thinking har en historie som strekker seg fra 1950-tallet, og referer til kognitive, strategiske og praktiske prosedyrer som brukes i designprosessen. Linda Vik, business designer i OBOS, har i en årrekke brukt design thinking som et av flere verktøy for å finne gode løsninger. Men er det egentlig et godt verktøy?
Dette vil Linda snakke om på Kundeopplevelsesdagen 8. februar. Hennes styrke og lidenskap er å oversette store strategier til konkrete løsninger gjennom å koble megatrender med design thinking for å få praktiske og gjennomførbare svar. Alltid med brukernes behov i fokus, gir Lindas mangfoldige bakgrunn henne et sjeldent perspektiv.
Avslører kundeorienteringens status i en ny studie
Kundeorientering er avgjørende for suksess i dagens forretningsverden, og en ny studie av Forsta i samarbeid med Customer C gir verdifull innsikt i hvordan nordiske bedrifter måler seg på dette området. Denne tverrnasjonale analysen kaster lys over modenhetsnivået til bedrifters tilnærming til kundeorientering, regionale forskjeller, og hvordan ledelsens prioriteringer påvirker kundetilfredshet og innovasjon.
Jørgen Schüren, med tiårs erfaring i kundeopplevelsesledelse, og Jannecke Drangert-Hveding, en veteran i å kundeorientere selskaper over hele verden, vil på konferansen lede oss gjennom de viktigste funnene. Deres innsikt vil vise hva som fungerer og ikke i utviklingen av CX-programmer, og hvordan bedrifter kan løfte sitt arbeid med kundeopplevelse til nye høyder.
Dette samspillet mellom bærekraftig design og kundeorientering vil ikke bare forme fremtidens produkter og tjenester, men også hvordan bedrifter forholder seg til sine kunder. Ved å delta på deres foredrag vil du få et unikt innblikk i hvordan du kan bruke design og kundeinnsikt til å skape positive endringer både for miljøet og for bedriftens bunnlinje.
Vi ser frem til å møte deg på Kundeopplevelsesdagen 8. februar på Grand Hotel, hvor fremtidens kundeopplevelse og det grønne skiftet er i fokus.