Kirkens SOS, landets største frivillige døgnåpne krisetjeneste på telefon og nett, henter inn Anja Hegg som ny kommunikasjonsleder.

- Med en svært solid bakgrunn fra kommunikasjon og journalistikk og en lidenskap for å bidra til økt åpenhet rundt psykisk helse og støtte til mennesker i livskriser, bringer Anja verdifull erfaring til Kirkens SOS, sier generalsekretær Lasse Heimdal.

Hegg kommer fra en tilsvarende rolle i HLF Hørselshemmedes Landsforbund der hun har vært de siste 11 årene. Før det var hun i Aller Media og dermed også erfaring som journalist.

-  Jeg er svært glad for å bli en del av Kirkens SOS, en organisasjon som gjør en betydelig forskjell i menneskers liv. De frivillige hos oss redder liv med å være på telefon og chat, hele døgnet, hele året, også i ferier og høytider. Jeg er så imponert over deres arbeid og hvordan de fremmer livsmot og håp, sier hun.

Som kommunikasjonsleder vil Anja spille en sentral rolle i å styrke Kirkens SOS sitt nærvær i offentligheten og støtte organisasjonens mål om å være en livredder for de som trenger noen å snakke med.

- Jeg ønsker å bidra til økt forståelse rundt psykisk helse og sikre at Kirkens SOS forblir en sterk samfunnsaktør som er tilgjengelig for alle som trenger noen å snakke med, sier Anja Hegg om sin nye rolle, sier Hegge.

Kirkens SOS jobber selvmordsforebyggende og besvarer årlig nærmere 170 000 henvendelser fra mennesker i livskriser. Organisasjonen har 1150 frivillige og 60 ansatte fordelt på 11 lokale SOS-sentre over hele landet. Landssekretariatet sitter i Oslo.

- Vi ønsker Anja velkommen til Kirkens SOS-teamet og er overbevist om at hennes kompetanse og engasjement vil bidra til å styrke organisasjonen og synliggjøre våre frivillige, og også vårt samfunnsoppdrag om å møte medmennesker med åpenhet, respekt og menneskeverd, sier generalsekretær Lasse Heimdal.