NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen innrømmer at NRK har hatt programmer som ikke har truffet like bredt og fungert like godt digitalt som store seersuksesser som «Spillet» og «Kompani Lauritzen» på TV 2.

Nysatsingen «Spillet» har nå over én million seere i snitt på alle episodene i sesongen. Det er en av grunnene til at TV 2 nå har gått forbi NRK i strømmemarkedet.

- Er du misunnelig på suksessen TV 2 har med «Spillet»?

- De var også innom oss med programmet, men så takket vi nei til det. Også vet jeg at TV 2 har endret litt på formatet eller TV 2-ifiserte det. Men vi takket nei til det slik som det var, sier Fürst Haugen til Kampanje.

Mastiff-sjef Jostein Olseng har tidligere fortalt at produksjonsselskapet presenterte formatet til alle de norske TV-kanalene, før TV 2 til slutt valgte å slå til.

TV 2 har blant annet lagt på kjendiselementet i «Spillet», som opprinnelig er et sørkoreansk konsept.

- Det TV 2 har gjort med formatet fungerer veldig fint. Så det må vi bare gratulere TV 2 med, sier NRK-sjefen. 

- Kunne det i TV 2s form vært en del av NRKs tilbud?

- Nei. Vi leter etter noe litt annet. Så kunne vi sikkert gjort noen grep som hadde gjort programmet litt mer NRK'sk. Når vi kjøper, utvikler og leter etter fomater så ber vi dem komme med formater som har et NRK-DNA og som gjør programmet til et NRK-program og ikke et TV 2-program.

- Blir det mer kjendiser i realitykonkurranser også på NRK fremover?

- Vi må finne den gode miksen også er jo spørsmålet litt hva som er en kjendis? I mange av våre titler har vi med oss unge og ukjente profiler som vi prøver å utvikle og jobbe videre med. Det viktige er at unge får muligheten til å prøve seg og får et høyt volum, får testet og utviklet seg. Her har NRK en viktig rolle og et ansvar med å hjelpe unge talenter frem og det skal vi fortsette med, sier Fürst Haugen. 

Hun mener samtidig det ikke er utelukkende negativt at TV 2 lykkes.

- Det skjerper NRK og det har TV 2 gjort helt siden 1992 og det er utrolig viktig for det norske publikummet.