Navn: Anniken Veland Sætre


Alder: 24 år


Stilling: Markedssjef i Healthy Eats


Første jobb i bransjen: Merkevareambassdør i Healthy Eats


Hobby: Trening, reise, frivillig arbeid i Røde Kors, friluft og ellers alt av sosiale ting

I den faste spalten «Unge talenter» tar Kampanje for seg talenter som er 30 år eller yngre, som på kort tid har oppnådd noe helt spesielt og utmerket seg i bransjen. Til tross for ung alder har Anniken Veland Sætre allerede vært markedssjef i hurtigmatkjeden Healthy Eats, i flere år, og nylig ble hun nominert til en prestisjefylt tech-pris. Det å bli omtalt som et talent, synes hun er overveldende.

- Når jeg hører ordet talent tenker jeg først og fremst på talentkonkurranser som Norske talenter, sier Anniken Veland Sætre til Kampanje.

- Men når jeg tenker på fenomenet talent, så er det klart at det betyr så mye mer. Jeg ser på talent som en egenskap som gjør en person dyktig i en spesifikk aktivitet eller et område. Og selv om jeg har aldri betraktet meg selv som et talent, så har jeg jobbet hardt og etter min mening utviklet en dyktighet innenfor mitt fagområde.

Les mer: 20-åring blir partner i Mothership Stories: - En unik ressurs

- Noe jeg alltid har ønsket meg
Sætres første møte med Healthy Eats var i forbindelse med en markedsundersøkelse selskapet hadde på Torget i Bergen, for å analysere etterspørselen etter sunn mat til folk på farten.

- Det som virkelig fascinerte meg var dedikasjonen Healthy Eats viste for å bedre folkehelsen i Norge ved å gjøre sunn mat lett tilgjengelig.

Hurtigmatkjeden som er kjent for sine helautomatiske «food walls» og «trust shops», tilbyr sunn og bærekraftig fast food. Selskapet er gründet av Vilde Regine Tellnes og Arve Førland Eide, som åpnet sin første food wall tilbake i november 2020. I dag har Healthy Eats 40 utsalgssteder i Norge, og har en ambisjon om ekspansiv vekst innen bedriftsmarkedet fremover.

- Dette er vel så mye en hjertesak, som en jobb for dem. Og den dedikasjonen de viste, og fortsatt viser, er noe jeg alltid har ønsket meg i en arbeidsplass, sier Sætre.

Senere kom hun over en Facebook-post der Healthy Eats lette etter folk som kunne promotere åpningen av første food wall inne på Bergen Storsenter.

- Jeg sendte inn en søknad og ble raskt kontaktet, selv om de allerede hadde ansatt noen andre. Men jeg ga ikke opp, fordi jeg ønsket virkelig å jobbe i Healthy Eats.

- Det ga meg et driv
Sætre oppsøkte standen under åpningen for å hilse på gründerne og teste ut produktene. Noen dager senere ble hun kontaktet av Tellnes og Eide på nytt, som ønsket å møte henne. Det ble starten på en deltidsstilling som medieansvarlig og arbeidet med en markedsføringsplan. Før Sætre hadde rukket å fullføre bacheloroppgaven samme år – fikk hun tilbud om å bli CMO på heltid.

- Det var spennende og utfordrende, men også litt nervepirrende å takke ja til en jobb i en start up. Det var mye ansvar å skulle gjøre bedriften synlig på markedet, samtidig som jeg skulle sjonglere flere ansvarsområder innen salg og markedsføring. Men det var utrolig lærerikt og et privilegium å få lov til å være med helt fra starten for å forme noe som hadde et så stort potensial til å vokse og skape en forskjell i samfunnet.

- Det ga meg et driv til å gjøre mitt ytterste for å få selskapet opp og frem. Og det klarte vi, sier hun.

Les også: Hauk (22) sikret seg byråjobb: - Er det noe jeg har talent i så er det å innse at jeg ikke er best

- Hardt arbeid kan bære frukter
Sætre som klatret rett fra skolebenken til rollen som markedssjef har vært gjennom en bratt læringskurve de siste fire årene, har utmerket seg på mange måter. Tidligere denne måneden ble hun nominert til Nordic Women in Tech Awards, som en «Rising Star of the Year».

- Det å bli anerkjent innenfor mitt fagfelt på tvers av hele Norden, føler jeg er en bekreftelse om at innsatsen jeg har lagt ned i karrieren siden skolebenken, blir verdsatt og anerkjent. Nominasjonen minner meg om betydningen av å stadig utfordre meg selv og hele tiden strebe etter å være på toppen i mitt felt.

- Det er en påminnelse om at hardt arbeid og vedvarende innsats virkelig kan bære frukter.

Vinnerne i Nordic Women in Tech Awards, annonseres under prisutdelingen i november. Sætre sier nominasjonen er en milepæl så langt i karrieren.

- Det er ikke bare personlig suksess, men også et vitnesbyrd om den stadig økende anerkjennelsen av kvinnelige talenter innen teknologi. Det gir meg også motivasjon til å strekke meg etter nye mål og bidra til å inspirere andre kvinner som jobber innen tech.