Erlend Mørch og Sidsel Wold i NRK fikk henholdsvis Lytterprisen og TV-prisen, mens Håkon Gundersen i Morgenbladet mottok Gullpennen.

– Erlend Mørch er en rakett på norsk mediehimmel, et språklig forbilde å strekke seg etter, sa juryens Bjørn Faarlund om den unge lytterprisvinneren som blant annet er kjent for podkasten Radio Mørch. Det er første gang noen i NRK P3 har fått riksmålspris, og det samme gjelder Morgenbladet.

– Gullpennvinner Håkon Gundersens stil og språk preges av et helt livs skarpe observasjonsevne, som når han i artikkelen «Første døgn i brillerus» foretar seg noe så hverdagslig som å kjøpe seg et par briller – for så å se i speilet sitt eget tryne som han strengt tatt ikke har sett «siden OL på Lillehammer», sa juryleder Tom Egeland.

TV-prisvinner Sidsel Wold fikk ros både for språk, formidlingsevne og innsikt.  – Hun har greid det kunststykke å fortelle om en av tidenes mest langvarige og kompliserte konflikter på en måte så folk kan forstå hva som skjer og få medfølelse med alle som lider under de brutale krigshandlingene, fremholdt juryleder Hans Rossiné.